Bereidingswijze
Schaaf de gewassen komkommer in mooie dunne linten. Pel de sjalot en snij in hele dunne ringetjes.
Doe de komkommer in een saladekom, dek af en zet koel weg.
Laat het geroosterd sesamzaad op keukenpapier afkoelen.
Roer alles voor de dressing door elkaar en werk er de sjalot doorheen. Zet afgekoeld en afgedekt weg in de koelkast.
Werk vlak oor het serveren de dressing door de salade en bestrooi met het sesamzaad.
Doe de komkommer in een saladekom, dek af en zet koel weg.
Laat het geroosterd sesamzaad op keukenpapier afkoelen.
Roer alles voor de dressing door elkaar en werk er de sjalot doorheen. Zet afgekoeld en afgedekt weg in de koelkast.
Werk vlak oor het serveren de dressing door de salade en bestrooi met het sesamzaad.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In de ochtenduren kun je alvast de linten voor deze heerlijke komkommersalade schaven en de dressing roeren én de sesamzaadjes roosteren. Komkommer en dressing koel en afgedekt tot gebruik wegzetten.
Vlak voor serveren de dressing door de komkommer en bestrooien met sesamzaad. Deze salade moet namelijk lekker knapperig geserveerd worden.
Vlak voor serveren de dressing door de komkommer en bestrooien met sesamzaad. Deze salade moet namelijk lekker knapperig geserveerd worden.
Ingrediënten
1 komkommer gewassen en in dunne linten geschaafd
1 sjalot gepeld en in dunne ring2tjes gesneden
1 el sesamzaad in droge koekenpan licht geroosterd
DE DRESSING
25 ml witte wijnazijn
1 el Sweet Chilisaus
1/2 tl sesamolie
1 sjalot gepeld en in dunne ring2tjes gesneden
1 el sesamzaad in droge koekenpan licht geroosterd
DE DRESSING
25 ml witte wijnazijn
1 el Sweet Chilisaus
1/2 tl sesamolie
Hulpmiddelen & keukengerei
kaasschaaf of mandoline
2 kommetjes, koekenpan
2 kommetjes, koekenpan
Leuke tips
Smaakt bij Oosterse gerechten, bij een barbecue en nog veel meer.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492885
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker tafelen eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch