Bereidingswijze
Kook de stukken aardappel gaar in water met zout. Giet af en laat de aardappelen goed droogstomen.
Verhit de olie de hapjespan en bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Bak de gesnipperde uien mee tot lichtbruin.
Voeg de appelstukjes en de paprika hieraan toe en bak een paar minuten mee.
Voeg nu de gesneden spitskool eraan toe en bak de spitskool in een paar minuten omscheppend beetgaar.
Voeg op het laatst de blokjes bleekselderij toe en bak nog even mee. De bleekselderij moet knapperig blijven.
Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder en cayennepeper.
Meng de aardappelen door de groenten.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal even onder de gril tot de kaas gesmolten is en lichtbruin.
Maak je de spitskoolschotel ruim tevoren en is de schaal afgekoeld? Zet de ovenschotel met spitskool dan plm. 20 ot 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas een kleurtje heeft gekregen.
Verhit de olie de hapjespan en bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Bak de gesnipperde uien mee tot lichtbruin.
Voeg de appelstukjes en de paprika hieraan toe en bak een paar minuten mee.
Voeg nu de gesneden spitskool eraan toe en bak de spitskool in een paar minuten omscheppend beetgaar.
Voeg op het laatst de blokjes bleekselderij toe en bak nog even mee. De bleekselderij moet knapperig blijven.
Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder en cayennepeper.
Meng de aardappelen door de groenten.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal even onder de gril tot de kaas gesmolten is en lichtbruin.
Maak je de spitskoolschotel ruim tevoren en is de schaal afgekoeld? Zet de ovenschotel met spitskool dan plm. 20 ot 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas een kleurtje heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze overheerlijke "slanke" ovenschotel ontstond door overblijfselen in de koelkast en tijdens het koken. De vvoorgekookte aardappelen zijn deze keer in stukken door de groenten gemeng kan dus ook een restant aardappelen ijn). Er zitten wat spekblokjes door de spitskool en verder een flinke ui, appel, paprika en wat bleekselderij. Beetje geraspte kaas erover en even onder de grill.
Ingrediënten
4 grote aardappelen, geschild in grove stukken
plm. 600 gram gesneden spitskool
1 eetlepel zonnebloemolie
plm. 100 gram magere gerookte spekblokjes
1 grote ui, gesnipperd
1 appel, geschild in blokjes (Elstar)
1 rode of oranje paprika, schoongemaakt, in blokjes
2 stengels bleekselderij, geschild, in blokjes
peper, zout
nootmuskaat naar smaak
2 theelepels kerriepoeder
1/2 theelepel cayennepeper
plm. 50 gram geraspte belegen kaas
plm. 600 gram gesneden spitskool
1 eetlepel zonnebloemolie
plm. 100 gram magere gerookte spekblokjes
1 grote ui, gesnipperd
1 appel, geschild in blokjes (Elstar)
1 rode of oranje paprika, schoongemaakt, in blokjes
2 stengels bleekselderij, geschild, in blokjes
peper, zout
nootmuskaat naar smaak
2 theelepels kerriepoeder
1/2 theelepel cayennepeper
plm. 50 gram geraspte belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan
ovenschaal
pan voor de aardappelen
ovenschaal
pan voor de aardappelen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492882
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij