Bereidingswijze
Borstel de aardappels onder stromend water schoon en dep ze droog.
Wrijf elke aardappel in met een theelepel zonnebloemolie en snijd ze aan de bovenkant een stukje in.
Leg onder elke aardappel een vel aluminiumfolie en bestrooi licht met zout.
Vouw de aluminiumfolie dicht en leg de aardappels in een braadslede.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Zet de schaal in de oven en pof de aardappelen in 45-50 minuten gaar.
Leg de kip op een bord en voeg er de kruiden en de olijfolie aan toe.
Wrijf de marinade goed in de kip en laat minstens voor 10 minuten intrekken.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar.
Haal het vlees met twee vorken uit elkaar tot slierten en schep terug in de pan.
Roer de ingrediënten voor de barbecuesaus samen en giet het bij de kip.
Roer het goed door en bak de kip voor 2-3 minuten.
Haal de gepofte aardappelen uit de oven, leg er een klontje boter in en prak de aardappelen met een vork in het midden.
Schep het kip mengsel in de aardappelen en strooi bovenop wat schijfjes rode ui en gehakte peterselie.
Wrijf elke aardappel in met een theelepel zonnebloemolie en snijd ze aan de bovenkant een stukje in.
Leg onder elke aardappel een vel aluminiumfolie en bestrooi licht met zout.
Vouw de aluminiumfolie dicht en leg de aardappels in een braadslede.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Zet de schaal in de oven en pof de aardappelen in 45-50 minuten gaar.
Leg de kip op een bord en voeg er de kruiden en de olijfolie aan toe.
Wrijf de marinade goed in de kip en laat minstens voor 10 minuten intrekken.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar.
Haal het vlees met twee vorken uit elkaar tot slierten en schep terug in de pan.
Roer de ingrediënten voor de barbecuesaus samen en giet het bij de kip.
Roer het goed door en bak de kip voor 2-3 minuten.
Haal de gepofte aardappelen uit de oven, leg er een klontje boter in en prak de aardappelen met een vork in het midden.
Schep het kip mengsel in de aardappelen en strooi bovenop wat schijfjes rode ui en gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk aardappelgerecht met een verrassende smaak.
Ingrediënten
Voor de aardappelen:
4 aardappelen , iets kruimig
milde olijfolie
4 vellen aluminiumfolie
Kip marinade:
400 gram kipfilet
1 theel. kip kruiden
1 theel. gemberpoeder
1 theel. paprikapoeder
1/2 theel. zout
2 eetl. milde olijfolie
Barbecuesaus:
2 eetl. zonnebloemolie
5 eetl. ketchup
1 theel. gerookte paprikapoeder
3 eetl. bruine basterdsuiker
1 eetl. Worcestershiresaus
1 eetl. honing
1 theel. azijn
4 aardappelen , iets kruimig
milde olijfolie
4 vellen aluminiumfolie
Kip marinade:
400 gram kipfilet
1 theel. kip kruiden
1 theel. gemberpoeder
1 theel. paprikapoeder
1/2 theel. zout
2 eetl. milde olijfolie
Barbecuesaus:
2 eetl. zonnebloemolie
5 eetl. ketchup
1 theel. gerookte paprikapoeder
3 eetl. bruine basterdsuiker
1 eetl. Worcestershiresaus
1 eetl. honing
1 theel. azijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Aluminiumfolie
Aluminiumfolie
Leuke tips
Lekker met een frisse salade erbij.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492880
Homepage ID
1336844
Teller
0
Bron
FATIMA EL IRARI
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht