Geraspte bieten-nicoise salade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/26/2022 - 06:36
Bereidingswijze
Rasp de bieten of snij ze in fijne reepjes.Halveer de snacktomaten.
Snij de ui in partjes en doe in een bakje. Pers de citroen uit boven het bakje. Meng de suiker door de uien, breng op smaak met zout en peper, schep om en laat de ui marineren.
Kook de eieren 6 minuten, giet af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en halveer ze.
Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 centimeter. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes aardappel krokant en gaar in 15 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om.
Kook de sperziebonen 5 minuten beetgaar en spoel af onder koud stromend water. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de rucola slamelange over een saladeschaal. Verdeel de sperziebonen, aardappelen, eieren, gemarineerde ui en de tonijn over de salade. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Afbeelding
Geraspte bieten-nicoise salade
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tonijn uit blik kun je ook vervangen door een mooie tonijn steak kort op de grill of BBQ.
Ingrediƫnten
500 g gekookte rode bietjes
200 g mixtomaten (gekleurde)
3 el olijfolie
1 rode ui
1 citroen
1 tl suiker
4 eieren
4 aardappelen
100 g sperziebonen
70 g rucola
zout
peper
200 g tonijn uit blik
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492878
Homepage ID
899256
Teller
0
Bron
Lidl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
victorv