Spaanse gazpacho

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 07/24/2022 - 17:34
Bereidingswijze
Breng in een pan ruim water aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden onder in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de komkommer en snijd de korsten van het brood.
Snijd ⅓ van de komkommer, ⅓ van de paprika's en 1 tomaat in blokjes en doe deze in schaaltjes als garnering. Dek de schaaltjes af. Snijd de rest van de groenten in grove stukken. Pureer in een keukenmachine de groenten met ui, knoflook en 1 snee brood. Voeg de tomatensap toe en breng op smaak met de azijn, de helft van de olie, suiker, peper en eventueel zout. Laat de soep in koelkast door en door koud worden.
Snijd de rest van de sneetjes brood in blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de blokjes brood lichtbruin en knapperig. Laat de croûtons op keukenpapier uitlekken en doe in een schaaltje.
Schenk de soep in een terrine en voeg eventueel ijsblokjes toe. Zet de schaaltjes met garnering erbij. Schep aan tafel de soep op en voeg naar eigen smaak de garneringen toe.
Afbeelding
Spaanse gazpacho
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het perfecte begin van de avond.
Ingrediënten
600 g rijpe tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
1 komkommer
4 sneetjes oud witbrood
1 groene paprika
1 gele paprika
300 ml tomatensap
2 el witte wijnazijn
6 el traditionele olijfolie
2 tl kristalsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492865
Homepage ID
899256
Teller
0
Bron
Allerhande
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
victorv