Bereidingswijze
-Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie, bleekselderij, wortelen, ui en paprika toe. Bak ongeveer 10 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
Voeg toe:
-kipfilet (ik snij de mijne graag doormidden om het versnipperen gemakkelijker te maken), knoflook, aardappelen, blik tomaten, peterselie, oregano, rode pepervlokken, zout en peper, water en kippenbouillon. Breng dit ongeveer een minuut aan de kook en laat het vervolgens 45 minuten zachtjes sudderen - afgedekt.
-Trek na de 45 minuten de gekookte kip eruit en versnipper. Je trekt hem gewoon uit elkaar met 2 vorken.
-Voeg de kip weer toe aan de pan samen met je pasta en breng opnieuw aan de kook. Kook gedurende de tijd die nodig is voor je pasta. (Ditalini duurt meestal ongeveer 10 minuten)
- serveer met wat peterselie erop en een paar sneetjes brood om te dippen.
Voeg toe:
-kipfilet (ik snij de mijne graag doormidden om het versnipperen gemakkelijker te maken), knoflook, aardappelen, blik tomaten, peterselie, oregano, rode pepervlokken, zout en peper, water en kippenbouillon. Breng dit ongeveer een minuut aan de kook en laat het vervolgens 45 minuten zachtjes sudderen - afgedekt.
-Trek na de 45 minuten de gekookte kip eruit en versnipper. Je trekt hem gewoon uit elkaar met 2 vorken.
-Voeg de kip weer toe aan de pan samen met je pasta en breng opnieuw aan de kook. Kook gedurende de tijd die nodig is voor je pasta. (Ditalini duurt meestal ongeveer 10 minuten)
- serveer met wat peterselie erop en een paar sneetjes brood om te dippen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is de perfecte stevige maaltijd of bijgerecht! Het kruidenniveau is instelbaar en het zit boordevol smaak van de kip, groenten en kruiden. Het is een van mijn favoriete soepen aller tijden!
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
3 bleekselderijribben (in plakjes gesneden)
3 wortelen (geschild en in plakjes gesneden)
1 ui (in blokjes gesneden)
100 g rode paprika (in blokjes gesneden)
1/2 kg + 250 g pond kipfilet
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 aardappel (in blokjes van inch gesneden)
1 blik in blokjes gesneden tomaten
2 eetlepels verse gehakte peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
1/2 theelepel rode pepervlokken (laat weg voor een milde versie)
½ theelepel zwarte peper
1 eetlepel zout
1 L water
1 L kippenbouillon
200 g en 100 g ditalini pasta
3 bleekselderijribben (in plakjes gesneden)
3 wortelen (geschild en in plakjes gesneden)
1 ui (in blokjes gesneden)
100 g rode paprika (in blokjes gesneden)
1/2 kg + 250 g pond kipfilet
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 aardappel (in blokjes van inch gesneden)
1 blik in blokjes gesneden tomaten
2 eetlepels verse gehakte peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
1/2 theelepel rode pepervlokken (laat weg voor een milde versie)
½ theelepel zwarte peper
1 eetlepel zout
1 L water
1 L kippenbouillon
200 g en 100 g ditalini pasta
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492861
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht