Kippenballetjes in romige kruidenkaassaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 07/24/2022 - 05:38
Bereidingswijze
-Snipper de ui fijn
-Snij de paprika's en selder in reepjes en de champignons in schijfjes
-Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel
-Kruid naar smaak met peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat
-Rol balletjes van het gehakt

-Bak de kippengehaktballetjes rondom bruin in een diepe pan (of stoofpot) in olijfolie
-Haal de kippengehaktballetjes uit de pan
-Stoof in dezelfde pan de ui
-Voeg na enkele minuten de andere groenten toe en laat enkele minuten roerbakken
-Voeg de room en de kruidenkaas toe en roer om tot een smeuïg geheel
-Schep de gehakballetjes door de saus
-Zet het vuur wat zachter en laat de roomsaus 5 minuutjes pruttelen

Tip: voeg eventueel een scheutje water of kippenbouillon toe als de saus te dik is

Proef en kruid bij met peper en zout
Afbeelding
Kippenballetjes in romige kruidenkaassaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en erg lekker !  Tip van Vanja: “Heerlijk met gekookte aardappelen, maar ook met pasta of rijst kan je dit gerecht serveren. En op warme dagen smaakt het ook met een frisse salade en een stukje brood.”
Ingrediënten
1 ui
2 paprika's (bv. 1 rode en 1 groene)
2 stengels selder
250 g champignons
500 g kippengehakt
1 eierdooier
100 g paneermeel
olijfolie
150 g kruidenkaas
200 ml lichte room
Cayennepeper
Nootmuskaat
Peper en zout
Verse peterselie en/of basilicum
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492859
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
de zondag - chef = Vanja
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester