Bereidingswijze
1. Knoflooksaus
Deze saus is het lekkerste als je hem vast de avond van tevoren maakt.
Dit heb je nodig
2 deciliter magere yoghurt
1/4 dessertlepel Dijon mosterd
1 theelepel citroensap
3 teentjes knoflook (geperst)
2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
Zout (naar smaak)
Cayennepeper (naar smaak)
Zó maak je het.
Roer alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste zout en cayennepeper naar smaak toe.
Garneer met een beetje overgebleven peterselie.
2. Tomatensalsa
Deze saus is zowel warm als koud lekker.
Dit heb je nodig.
4 tomaten (in blokjes)
1/2 rode ui (gehakt)
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook (fijngehakt)
1/2 bosje koriander (fijngehakt)
Sap van 1 citroen
Peper
Zout
Zó maak je het.
Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpan en doe hierin de ui en tomaat.
Voeg na 5 minuten de knoflook en het meeste van de koriander toe en roer goed door.
Voeg daarna het citroensap toe en de 2 eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de koriander.
3. Tzatzikisaus
Dit heb je nodig.
300 gram Griekse yoghurt
Sap van een halve limoen
1 teen knoflook (fijngehakt)
1/2 komkommer
Handje verse dille (fijngehakt)
Handje verse munt (fijngehakt)
Peper
Zout
Zó maak je het.
Rasp de komkommer en doe deze in een vergiet, strooi er wat zout over en laat ongeveer 20 minuten uitlekken.
Druk daarna het overgebleven vocht eruit.
Meng de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, dille, munt en knoflook goed met elkaar.
Voeg het limoensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Garneer eventueel met wat overgebleven dille en munt.
4. Kerrie-ananassaus
Dit heb je nodig
300 gram Griekse yoghurt
100 gram verse ananas (in blokjes)
2 theelepels kerriepoeder
1/2 rode ui (gesnipperd)
Peper
Zout
Zó maak je het?
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Garneer eventueel met wat ananas en kerriepoeder.
Deze saus is het lekkerste als je hem vast de avond van tevoren maakt.
Dit heb je nodig
2 deciliter magere yoghurt
1/4 dessertlepel Dijon mosterd
1 theelepel citroensap
3 teentjes knoflook (geperst)
2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
Zout (naar smaak)
Cayennepeper (naar smaak)
Zó maak je het.
Roer alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste zout en cayennepeper naar smaak toe.
Garneer met een beetje overgebleven peterselie.
2. Tomatensalsa
Deze saus is zowel warm als koud lekker.
Dit heb je nodig.
4 tomaten (in blokjes)
1/2 rode ui (gehakt)
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook (fijngehakt)
1/2 bosje koriander (fijngehakt)
Sap van 1 citroen
Peper
Zout
Zó maak je het.
Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpan en doe hierin de ui en tomaat.
Voeg na 5 minuten de knoflook en het meeste van de koriander toe en roer goed door.
Voeg daarna het citroensap toe en de 2 eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de koriander.
3. Tzatzikisaus
Dit heb je nodig.
300 gram Griekse yoghurt
Sap van een halve limoen
1 teen knoflook (fijngehakt)
1/2 komkommer
Handje verse dille (fijngehakt)
Handje verse munt (fijngehakt)
Peper
Zout
Zó maak je het.
Rasp de komkommer en doe deze in een vergiet, strooi er wat zout over en laat ongeveer 20 minuten uitlekken.
Druk daarna het overgebleven vocht eruit.
Meng de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, dille, munt en knoflook goed met elkaar.
Voeg het limoensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Garneer eventueel met wat overgebleven dille en munt.
4. Kerrie-ananassaus
Dit heb je nodig
300 gram Griekse yoghurt
100 gram verse ananas (in blokjes)
2 theelepels kerriepoeder
1/2 rode ui (gesnipperd)
Peper
Zout
Zó maak je het?
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Garneer eventueel met wat ananas en kerriepoeder.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geen barbecue zonder lekkere saus. Laat daarom die ( vette ) knoflooksaus eens achterwege en maak het zelf. Lekker, slank, gezonder en ook nog plezier in het maken en het genieten ervan.
Knoflooksaus, Salsa, Tzatzikisaus en..... Kerrie-ananassaus .
Knoflooksaus, Salsa, Tzatzikisaus en..... Kerrie-ananassaus .
Ingrediënten
Zie bij de bereidingswijze
Hulpmiddelen & keukengerei
kommetjes, pan, snijplank , mes garde
Leuke tips
Rooster de overgebleven verse ananas op de barbecue.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492858
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Zie bij de titel van dit recept.
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch