Gepaneerde kip met Katsu saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 07/23/2022 - 10:32
Bereidingswijze
- Om de Katsu-saus te koken, moeten we sojasaus, knoflook, gember, suiker, tomatensaus, rijstwijnazijn, worcestershiresaus en piment in water doen met een middelgrote pan op middelhoog vuur, af en toe roeren 10 minuten om de saus in te dikken. Koel de dikke saus af en doe over in een kan. Dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.

-Doe de sojasaus, rijstwijnazijn en gember in een grote kom en meng goed. Doe de kip in de mix en dek de grote kom af en zet hem 4 uur of een nacht in de koelkast om te marineren.

- Bereid een groot bord voor dat bekleed is met bakpapier met antiaanbaklaag. Neem nu een bord en leg hier de panka op. Leg de gewone bloem op een apart bord. Meng de bloem met zout en peper. Neem op een kom de inhoud van het ei en klop lichtjes. Neem nu de stukjes kip één voor één, dompel ze in de bloemmix om een ​​​​coating te krijgen, schud de overtollige bloem eraf en dompel ze in het ei en dompel ze ten slotte in paneermeel en druk stevig aan om ze te coaten. Leg de kip in de bakplaat. Dek af en zet een half uur in de koelkast.
-Verwarm allereerst de oven voor op 200°C. Bestrijk de kip met olijfolie en wacht 6 minuten met bakken in de oven. Draai daarna de kip ondersteboven, bestrijk de olie en bak nog 6 minuten om de kip volledig gaar te krijgen.
-Snijd de kip in dikke plakken. Schik de kip op de rode kool en wombok in een groot bord, voeg dan Katsu-saus en mayonaise toe en leg citroen op de rand van het bord om te serveren.
Afbeelding
Gepaneerde kip met Katsu saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere kip uit Japan met Katsu saus ; we marineren de kip eerst voor een nacht alvorens te beginnen 
Ingrediënten
2 el Kikkoman Sojasaus
1 el Obento Rijstwijnazijn
2 tl Verse gember, fijn geraspt
1,2 kg Kippenborstfilets (ongeveer 4 enkele)
140 g Panko Paneermeel
75 g Green Dragon gewone bloem
2 Eieren, licht geklopt
Geraspte Wombok (Chinese Kool) – om te serveren
Geraspte Rode Kool – om te serveren
Kewpie Mayonaise – om te serveren
Citroenpartjes – om te serveren
Olijfolie

Ingrediënten Katsu Saus :
12,5 cl Tomatensaus
6 cl Water
2 el Worcestershire-saus
2 el Kikkoman Sojasaus
1 el Obento Rijstwijnazijn
1 el Suiker
1 el Verse gember, fijn geraspt
2 Knoflookteentjes, geplet
1/4 tl Gemalen piment
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492857
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Asian Market
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester