Bereidingswijze
-Meng de marinade-ingrediënten goed door elkaar. Voeg de kipblokjes toe aan de marinade en bewaar ze een nacht in een zak met ritssluiting in de koelkast.
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak op middelhoog vuur tot de uien goudbruin kleuren.
- Voeg knoflook toe aan de mix en bak een minuut mee. Voeg garam masala toe, gevolgd door paprikapoeder, kaneel en wat zout naar smaak en kook nog een minuut. Kook nog 2 minuten na het toevoegen van tomaten en de slagroom. Stop bij deze stap met verwarmen en gebruik een staafmixer om de inhoud in porties te pureren tot de textuur dik en sappig wordt.
- Verwarm de pan opnieuw en voeg de stukjes kip toe aan de saus terwijl het suddert. Dek de pan af en laat ongeveer 12 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.
- Voeg al roerend boter toe en voeg zout naar smaak toe. Optioneel kun je de boterkip serveren met bestrooid koriander/koriander.
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak op middelhoog vuur tot de uien goudbruin kleuren.
- Voeg knoflook toe aan de mix en bak een minuut mee. Voeg garam masala toe, gevolgd door paprikapoeder, kaneel en wat zout naar smaak en kook nog een minuut. Kook nog 2 minuten na het toevoegen van tomaten en de slagroom. Stop bij deze stap met verwarmen en gebruik een staafmixer om de inhoud in porties te pureren tot de textuur dik en sappig wordt.
- Verwarm de pan opnieuw en voeg de stukjes kip toe aan de saus terwijl het suddert. Dek de pan af en laat ongeveer 12 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.
- Voeg al roerend boter toe en voeg zout naar smaak toe. Optioneel kun je de boterkip serveren met bestrooid koriander/koriander.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
We marineren de kip 24 uur alvorens van start te gaan met dit lekker kipgerecht
Ingrediënten
1 kg Kipfilet in blokjes gesneden
400 g Tomaten, In blokjes gesneden
2 el Knoflook, Gehakt
375 g Ui, Gehakt
4 el Plantaardige olie
2 el Garam Masala
2 tl Paprikapoeder
1/4 tl Kaneelpoeder
17 cl (slag)room
2 el Boter Ghee
Zout – Naar smaak
Koriander/Koriander, Gehakt – Om Te Garneren
Ingrediënten marinade:
Knoflook, Gehakt – 2 Teentjes
Citroensap - 2 el
Garam Masala - 1 el
Zout – 1 el
400 g Tomaten, In blokjes gesneden
2 el Knoflook, Gehakt
375 g Ui, Gehakt
4 el Plantaardige olie
2 el Garam Masala
2 tl Paprikapoeder
1/4 tl Kaneelpoeder
17 cl (slag)room
2 el Boter Ghee
Zout – Naar smaak
Koriander/Koriander, Gehakt – Om Te Garneren
Ingrediënten marinade:
Knoflook, Gehakt – 2 Teentjes
Citroensap - 2 el
Garam Masala - 1 el
Zout – 1 el
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492855
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Asia Market
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht