Bereidingswijze
- Schil zowel de aardappelen als de wortelen en was ze.
- Snijd aardappelen en wortelen in onregelmatige diagonale vorm/partjes.
- Hak de knoflook fijn en snijd de gember in plakjes.
- bak het oppervlak van aardappelen en wortelen op hoog vuur tot ze een licht goudbruine kleur krijgen. Schep ze vervolgens uit en zet apart.
- Gebruik dezelfde pan om de kippenvleugels op hoog vuur te bakken om een goudbruine kleur te krijgen.
- Voeg de ui toe, gebruik de overgebleven olie van de kip om de ui op middelhoog vuur te roerbakken tot hij doorschijnend en lichtbruin gekleurd is.
-Voeg ⅔ kerriesaus toe, gevolgd door plakjes gember en gehakte knoflook, roerbak 30 seconden tot het geurig is, voeg dan de rest van de kerriesaus toe en roerbak nog 30 seconden.
- Voeg de aardappelen, wortelen en kippenvleugels toe aan de pan, roerbak tot alles volledig bedekt is door de kerriesaus.
- Giet kokosmelk en water net genoeg om de kip en groenten te bedekken.
- Breng de curry aan de kook, doe de deksel erop en laat 20 tot 25 minuten sudderen.
- Voeg indien nodig zout en peper toe. Garneer met lente-ui.
Klaar om te serveren met gestoomde rijst.
- Snijd aardappelen en wortelen in onregelmatige diagonale vorm/partjes.
- Hak de knoflook fijn en snijd de gember in plakjes.
- bak het oppervlak van aardappelen en wortelen op hoog vuur tot ze een licht goudbruine kleur krijgen. Schep ze vervolgens uit en zet apart.
- Gebruik dezelfde pan om de kippenvleugels op hoog vuur te bakken om een goudbruine kleur te krijgen.
- Voeg de ui toe, gebruik de overgebleven olie van de kip om de ui op middelhoog vuur te roerbakken tot hij doorschijnend en lichtbruin gekleurd is.
-Voeg ⅔ kerriesaus toe, gevolgd door plakjes gember en gehakte knoflook, roerbak 30 seconden tot het geurig is, voeg dan de rest van de kerriesaus toe en roerbak nog 30 seconden.
- Voeg de aardappelen, wortelen en kippenvleugels toe aan de pan, roerbak tot alles volledig bedekt is door de kerriesaus.
- Giet kokosmelk en water net genoeg om de kip en groenten te bedekken.
- Breng de curry aan de kook, doe de deksel erop en laat 20 tot 25 minuten sudderen.
- Voeg indien nodig zout en peper toe. Garneer met lente-ui.
Klaar om te serveren met gestoomde rijst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kip Curry op Hong Kong wijze...makkelijk , pittig en lekker
Ingrediënten
½ ui - in 6 partjes gesneden
3 aardappelen, middelgroot, in onregelmatig gevormde partjes gesneden
1 - wortel, middelgroot, in onregelmatig gevormde partjes gesneden
200 gram - Chinese Curry Pasta
10 kippenvleugels
4 teentjes - knoflook, fijngehakt
4-5 plakjes - gember, in plakjes
2 takjes - lente-ui (optioneel)
Een snufje - zout en gemalen witte peper, naar smaak (optioneel)
de marinade van de kippenvleugels :
1 eetlepel - lichte sojasaus
1 theelepel - zout
1 theelepel - rijstwijn
½ theelepel - suiker
½ theelepel - sesamolie
★ Minstens 2 uur of een nacht laten staan.
3 aardappelen, middelgroot, in onregelmatig gevormde partjes gesneden
1 - wortel, middelgroot, in onregelmatig gevormde partjes gesneden
200 gram - Chinese Curry Pasta
10 kippenvleugels
4 teentjes - knoflook, fijngehakt
4-5 plakjes - gember, in plakjes
2 takjes - lente-ui (optioneel)
Een snufje - zout en gemalen witte peper, naar smaak (optioneel)
de marinade van de kippenvleugels :
1 eetlepel - lichte sojasaus
1 theelepel - zout
1 theelepel - rijstwijn
½ theelepel - suiker
½ theelepel - sesamolie
★ Minstens 2 uur of een nacht laten staan.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492854
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Asia Market
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht