Zeebaars Met Ponzu Saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 07/22/2022 - 08:27
Bereidingswijze
1) Verwarm de oven voor op 190°C en spuit een bakvorm in met anti-aanbakspray.
2) de saus :
- meng bruine suiker, ponzusaus, rijstwijnazijn, limoensap, saki en sesamolie in een kleine pan. Breng aan de kook en laat sudderen tot de saus bubbelt en stroperig wordt.
3) de vis:
-Kruid steaks aan beide kanten met peper en zout en plaats in de ingevette ovenschaal. Lepel 2 theelepels saus over elke steak. Reserveer ongebruikt glazuur.
-Breng de ovenschaal over naar de oven en bak ongeveer 15 minuten, of tot de vis net gaar is (interne temperatuur van steaks 60°C. Laat 5 minuten zitten.
-Lepel de rest van de saus over steaks.
-Serveer op een bed gebakken spinazie.
Garneer met geroosterde sesamzaadjes en lente-uitjes, indien gebruikt.
Afbeelding
Zeebaars Met Ponzu Saus
Zeebaars Met Ponzu Saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is onmiskenbaar Aziatisch, in dit recept  serveren we de vis op een bedje van spinazie dat snel wordt gebakken en licht op smaak wordt gebracht met een vleugje sesamolie en knoflook. De maaltijd kan in minder dan 30 minuten op tafel staan
Ingrediënten
Saus :
50 g lichtbruine suiker
*10 cl kant en klare ponzu* saus
6 cl rijstwijnazijn.
2 eetlepels limoensap
6 cl sake
1/4 theelepel donkere sesamolie
Kookspray met antiaanbaklaag
4 Zeebaars steaks, ongeveer 3 cm dik
Grof zout en peper
Gebakken spinazie
Optioneel: Geroosterde sesamzaadjes en gesneden lente-uitjes.
Leuke tips
Ponzu is een Japanse saus op basis van yuzusap, sojasaus, rijstazijn, bonito en zeewier. Die laatste twee vormen de basisingrediënten van dashi, de Japanse bouillon waarmee o.a. misosoep gemaakt wordt, en geven de saus zijn volle smaak.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492852
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester