Ca Kho To

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 07/22/2022 - 08:07
Bereidingswijze
Karamelsaus :
-meng koud water en suiker in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Goed roeren. Kook tot het stroperig wordt en de kleur begint te veranderen, ongeveer 5 tot 7 minuten. Als het de kleur van ahornsiroop heeft, giet je heet water langs de zijkanten van de pan. Het zal spugen en spetteren. Laat het tot rust komen. -Roer en blijf koken tot de saus dun en glad is. Zet opzij om af te koelen.
-Als het niet onmiddellijk wordt gebruikt, doe het dan in een pot met schroefdop en bewaar het ongeveer 1 maand bij kamertemperatuur.
De vis :
- meng In een medium diepe koekenpan de olie, sjalotten en knoflook. Verwarm op middelhoog vuur tot knoflook geurig wordt en begint te sissen.
-Voeg vissaus, suiker, karamelsaus, water en peper toe; aan de kook brengen. Kook, af en toe roerend, tot de suiker is opgelost en de saus een beetje dikker wordt.
-Voeg voorzichtig zalmsteaks toe.
-Breng de saus zachtjes aan de kook, zet het vuur lager en laat afgedekt 10 minuten sudderen.
-Draai de vis voorzichtig om, voeg groene uien toe en kook 5 minuten langer.
-Breng vis en saus over in ondiepe kommen. Heet opdienen.
Afbeelding
Ca Kho To
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker gerecht van gestoofde zalm in een zoetzure saus gemaakt van vissaus (nuoc mam) en karamel...makkelijk en super lekker met wat rijst .
Ingrediënten
Karamelsaus :
6 cl koud water
150 g suiker
6 cl heet water
Vis :
1 eetlepel plantaardige olie
2 eetlepels grof gesneden sjalotten of rode ui
2 eetlepels grof gehakte knoflook
6 cl vissaus
2 eetlepels kristalsuiker
1 eetlepel karamelsaus of bruine suiker
8 cl water
1/2 theelepel zwarte peper
750 g zalmsteaks of andere vlezige vis, ongeveer 3 cm dik
3 groene uien, bijgesneden, wit deel gehakt, groen deel in stukjes gesneden
Leuke tips
elke dikke, vlezige vis kan worden gebruikt in dit gerecht
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vietnamees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492850
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester