Siciliaanse vlees-pastasaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/21/2022 - 09:38
Bereidingswijze
-In een zware pot de Worst & Rundergehakt in wat olijfolie bakken . Als het begint af te brokkelen, voeg dan uien en champignons toe en blijf bakken tot het vlees gaar is.
-Voeg de knoflook op het allerlaatste moment toe, onder voortdurend roeren. Giet overtollig vet af. Voeg aan het vleesmengsel water, tomatensaus, tomatenpuree, suiker, zout, peterselie, basilicum en gemalen rode peper toe.
-Sudderen op laag, onbedekt, gedurende 2 uur, af en toe roeren. Proef en pas de kruiden dienovereenkomstig aan.

Serveer met pasta en met veel verse Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Siciliaanse vlees-pastasaus
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Siciliaanse vleessaus is de beste spaghettisaus op aarde! 
Ingrediënten
250 g zoete Italiaanse worst, omhulsels verwijderd
250 g rundergehakt
1 grote ui, gesnipperd
200 g vers gesneden champignons
3 teentjes knoflook, fijngehakt
circa 800 g passata
1 blik tomatenpuree
50 cl water
50 g suiker
1 tl zout
1 tl gedroogde peterselie
1 tl gedroogde basilicum
1/4 tl gemalen rode peper
circa 450 g gekookte pasta
Geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492836
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester