Bereidingswijze
-In een grote soeppan, (minstens 6 liter), de kip, uien, selderij, wortelen, paprika, aardappelen, knoflook, tomaten, laurierblaadjes en zout doen
-Voeg kippenbouillon en water toe. Breng op smaak met zwarte peper. Dek af en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het, gedeeltelijk afgedekt, 30 minuten sudderen of tot de kip zacht is en gemakkelijk van de botten valt. Haal de kip met een tang uit de pan.
-Voeg pasta toe aan de soep en kook gedurende 13-15 minuten, gedeeltelijk afgedekt, tot de pasta zacht is. Vergeet niet een paar keer door de soep te roeren zodat de pasta niet aanbakt.
-Trek ondertussen de kip met twee vorken uit elkaar, gooi het vel en de botten weg. Doe de gesnipperde kip terug in de pot. Op dit punt is de soep bijna klaar. Proef de groenten, vooral de aardappelen voor gaarheid.
-Gooi de laurierblaadjes weg.
-Roer de peterselie erdoor en serveer.
-Voeg kippenbouillon en water toe. Breng op smaak met zwarte peper. Dek af en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het, gedeeltelijk afgedekt, 30 minuten sudderen of tot de kip zacht is en gemakkelijk van de botten valt. Haal de kip met een tang uit de pan.
-Voeg pasta toe aan de soep en kook gedurende 13-15 minuten, gedeeltelijk afgedekt, tot de pasta zacht is. Vergeet niet een paar keer door de soep te roeren zodat de pasta niet aanbakt.
-Trek ondertussen de kip met twee vorken uit elkaar, gooi het vel en de botten weg. Doe de gesnipperde kip terug in de pot. Op dit punt is de soep bijna klaar. Proef de groenten, vooral de aardappelen voor gaarheid.
-Gooi de laurierblaadjes weg.
-Roer de peterselie erdoor en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Siciliaanse kippensoep smaakt overheerlijkĀ
Ingrediƫnten
4 kippendijen met bot op de huid, (circa 1 kg)
1 middelgrote ui, gesnipperd
3 selderijribben, gehakt
3 middelgrote wortelen, gehakt
1 grote gele paprika, fijngesneden
2 middelgrote aardappelen , geschild en in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes zonder zout
2 droge laurierblaadjes
1 eetl zout
1,2 L kippenbouillon
100 g droge ditalini pasta
100 g verse gehakte peterselie
Verse zwarte peper, naar smaak
1 middelgrote ui, gesnipperd
3 selderijribben, gehakt
3 middelgrote wortelen, gehakt
1 grote gele paprika, fijngesneden
2 middelgrote aardappelen , geschild en in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes zonder zout
2 droge laurierblaadjes
1 eetl zout
1,2 L kippenbouillon
100 g droge ditalini pasta
100 g verse gehakte peterselie
Verse zwarte peper, naar smaak
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492835
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht