Siciliaanse pizza

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/21/2022 - 09:07
Bereidingswijze
Maak het deeg:
-Gebruik een mixer met deeghaken en meng het bloem voor alle doeleinden, het griesmeel, de suiker en de gist op lage snelheid tot een geheel. Voeg, terwijl de machine draait, langzaam het water en de olie toe tot er een deeg ontstaat en er geen droge bloem overblijft, 1 tot 2 minuten. Dek af met plasticfolie en laat het deeg 10 minuten rusten.
-Voeg het zout toe aan het deeg en meng op gemiddelde snelheid tot het deeg een satijnachtige, plakkerige bal vormt die de zijkanten van de kom vrijmaakt, 6 tot 8 minuten. Haal het deeg uit de kom en kneed het kort op een licht met bloem bestoven aanrecht tot het glad is, ongeveer 1 minuut. Vorm het deeg tot een strakke bal en leg deze in een grote, licht geoliede kom. Dek het goed af met plasticfolie en zet het minimaal 24 uur of maximaal 48 uur in de koelkast.
Maak de saus:
-Verhit de olie en knoflook in een middelgrote pan op middelhoog vuur, af en toe roerend, tot de knoflook geurig is en net begint te bruinen, ongeveer 2 minuten. Voeg de passata, oregano en rode pepervlokken toe en kook tot het geurig is, ongeveer 30 seconden. Voeg de geplette tomaten, suiker en zout toe en kook, af en toe roerend, 25 tot 30 minuten. Doe over in een kom, laat afkoelen en zet in de koelkast tot je het nodig hebt.

Maak de pizza:
- plaats een baksteen op het bovenste middelste rek en verwarm de oven voor op 220°C Spuit een omrande bakplaat in met antiaanbakspray en bedek de bodem van de pan met de olijfolie.
-Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een licht met bloem bestoven oppervlak. Bestrooi de bovenkant van het deeg licht met bloem en druk het voorzichtig in een rechthoek . Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek . Breng het deeg over naar de voorbereide bakplaat en plaats het deeg in de hoeken. Spuit de bovenkant van het deeg in met bakspray met antiaanbaklaag en leg een stuk plastic folie over het deeg. Leg een tweede bakplaat op het deeg en laat het 1 uur staan.
-Verwijder de bovenste bakplaat en plasticfolie. Rek het deeg voorzichtig uit en licht het deeg om de pan te vullen. Verdeel de saus in een gelijkmatige laag over het oppervlak van het deeg, laat een rand van ½-inch vrij.
-Strooi de Parmezaanse kaas gelijkmatig over het hele oppervlak van het deeg en herhaal met de mozzarella.
-Plaats de pan op de baksteen, verlaag de oventemperatuur tot 200°C en bak tot de kaas bubbelt en bruin is, 20 tot 25 minuten, draai de pan halverwege het bakken. Haal de pan uit de oven en laat 5 minuten afkoelen op een rooster. Ga met een mes langs de rand van de pan om de pizza los te maken. Breng over naar een snijplank, snijd in vierkanten en serveer.
Afbeelding
Siciliaanse pizza
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een geweldige pizza met dikke korst, gegarneerd met een stevige tomatensaus en veel Parmezaanse kaas en mozzarella.
Ingrediënten
Voor het deeg:

280 g bloem
340 g griesmeel
1 theelepel kristalsuiker
1 theelepel instant, snel rijzende gist
42 cl ijswater
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels zout

Voor de saus:

3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gedroogde oregano
¼ theelepel rode pepervlokken
800 g passata
2 theelepels kristalsuiker
½ theelepel zout

verder :

50 ml olijfolie
55 g geraspte Parmezaanse kaas
340 g mozzarella, versnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer met deeghaken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492834
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester