Bereidingswijze
Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree 2-3 minuten.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook zachtjes 10-15 minuten. Laat de saus afkoelen en pureer met een staafmixer.
Prik de saucijzen in. Bestrijk ze met een beetje saus en gril circa 12 minuten op de barbecue of skottel braai. Serveer met de zoetzure saus.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook zachtjes 10-15 minuten. Laat de saus afkoelen en pureer met een staafmixer.
Prik de saucijzen in. Bestrijk ze met een beetje saus en gril circa 12 minuten op de barbecue of skottel braai. Serveer met de zoetzure saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bij dit recept draait alles om de worst In de ochtenduren de saus even maken, omdat de saus koud geserveerd moet worden. Lekker apart van smaak. Ik heb de runderworstjes voor ons tweetjes in de grillpan gebakken. Officieel is dit een zomers gerecht. Dit recept voor echte Afrikaanse boerewors is ideaal voor deze zomer en mag niet ontbreken bij jouw barbecue.
Ingrediënten
8 runderbraadworstjes of saucijzen
2 el zonnebloemolie
2 uien gesnipperd
3 teen knoflook gesnipperd
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
50 ml rode wijnazijn
1 el worcestershiresaus
½ tl cayennepeper
2 el basterdsuiker
1 tl mosterd
2 el frambozenjam of sinaasappel marmelade
2 el zonnebloemolie
2 uien gesnipperd
3 teen knoflook gesnipperd
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
50 ml rode wijnazijn
1 el worcestershiresaus
½ tl cayennepeper
2 el basterdsuiker
1 tl mosterd
2 el frambozenjam of sinaasappel marmelade
Leuke tips
Dit recept is lekker met gele rozijnen rijst. Kook 300 gram rijst met 1⁄2 theelepel zout, 1 theelepel kurkuma, 1 kaneelstokje en 100 gram rozijnen. Verwijder het kaneelstokje voor het serveren. Lekker met groente naar keuze.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492830
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht