Bereidingswijze
Als eerste maken we de vulling.
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote pan.
Kook op middelvuur totdat al het fruit zacht is geworden(duurt ongeveer 15 minuten)
Zet de pan even opzij om het af te laten koelen
verwarm de oven voor op 190 graden celsius
Vet de taartschaaltjes NIET in, je kan eventueel een klein beetje bakpapier onderin doen als je ribbels niet erg vindt.
Zeef de meel, 125 gram suiker en de maizena in een bakje. Zet het bakje opzij voor later
Doe de eiwitten, het zout, wijnsteen en het kokos extract in een grote mengkom.
Meng het met een mixer totdat het mengsel stijf wordt.
Daarna rustig de resterende suiker erdoorheen roeren terwijl het mengsel stijf blijft.
Voeg een kwart van het meelmengsel toe, zorg ervoor dat je het niet te erg mixed. Het is niet te ontkomen dat het beslag wat inzakt, dus wees niet bezorgd als dat gebeurd.
Verdeel voorzichtig het beslag over beide taartvormpjes, wees voozichtig dat er niet te veel lucht eruit gaat.
Bak het ongeveer 30 minuten af op de onderste gedeelte in de oven. Wanneer de taartjes klaar zijn zal de bovenkant terugveren als je erin prikt.
Laat de taartjes helemaal afkoelen in de taartvormen(dit kan een uur of meer duren).
Maak ondertussen de topping.
Doe alle ingrediënten in een grote mengkom en mix totdat je pieken begint te zien, wees voorzichtig dat je niet te veel mixed anders wordt het meer boterig.
Doe vershoudfolie over de kom en zet deze in de koelkast totdat je deze gaat gebruiken
Haal de afgekoelde taartjes uit de vormen.
Snij 2,5 cm vanaf boven van de taartjes af met een gekarteld mes.
Zet de bovenkant even opzij.
Hol de onderkant uit met klein mesje en laat 2,5 cm dikke holte achter. Onthoud dat de taarten ondersteboven zijn om de vorm van te taarten in Avatar na te bootsen
Lepel de fruitvulling in de holte en plaats de bovenkant weer op de taart.
Zet een grote ster opzetstuk op een spuitzak. Spuit het slagroommengsel met wervelende beweging in het midden van de taart
Airbend de taart naar iemand hoofd toe
1 First make the filling. Add all the ingredients into a large pot and cook over a medium heat until the fruit has softened, about 15 minutes. Set aside to cool.
2 Preheat the oven to 375°F (190°C). Do not grease the pie tins, although you can line them with parchment paper if you don't mind ridges.
3 Sift together the flour, 3/4 cup (125g) of the sugar, and the cornstarch. Set aside.
4 In a large mixing bowl, add the egg whites, salt, cream of tartar, and coconut extract. Whip the mixture with a beater until stiff peaks form, then start to gradually whip in the remaining sugar, maintaining the peaks.
5 Fold in a quarter of the flour mixture at a time, making sure not to overmix. The batter will inevitably deflate somewhat, so don't be too alarmed when that happens.
6 Gently divide the batter among the two pie pans, being careful not to knock out too much air.
7 Bake for about 30 minutes on the lower rack of your oven. When they are ready, the tops of the cakes will bounce back when poked.
8 Let the cakes cool completely in their pans—this can take an hour or more.
9 Meanwhile, make the topping. Add all of the topping ingredients into a large mixing bowl and whip using a mixer until you start to get peaks. Be careful not to mix too much and get butter. Cover the bowl with plastic wrap and place in the fridge until ready to use.
10 Remove the cooled cakes from the pans and cut 1 inch (2.5 cm) off the top of the cakes using a serrated knife. Set these cake tops aside. Hollow out the bottom parts of the cakes using a small knife to leave a 1-inch- (2.5 cm) thick shell. Remember that the pies are upside down to emulate the shape in Avatar.
11 Spoon the fruit filling into the space you have carved out and replace the tops of the pies.
12 Using a piping bag, set up with large star attachments, pipe the whipped cream topping onto the center of the tops of the pies in a swirling motion.
13 Airbend a pie onto someone's head.
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote pan.
Kook op middelvuur totdat al het fruit zacht is geworden(duurt ongeveer 15 minuten)
Zet de pan even opzij om het af te laten koelen
verwarm de oven voor op 190 graden celsius
Vet de taartschaaltjes NIET in, je kan eventueel een klein beetje bakpapier onderin doen als je ribbels niet erg vindt.
Zeef de meel, 125 gram suiker en de maizena in een bakje. Zet het bakje opzij voor later
Doe de eiwitten, het zout, wijnsteen en het kokos extract in een grote mengkom.
Meng het met een mixer totdat het mengsel stijf wordt.
Daarna rustig de resterende suiker erdoorheen roeren terwijl het mengsel stijf blijft.
Voeg een kwart van het meelmengsel toe, zorg ervoor dat je het niet te erg mixed. Het is niet te ontkomen dat het beslag wat inzakt, dus wees niet bezorgd als dat gebeurd.
Verdeel voorzichtig het beslag over beide taartvormpjes, wees voozichtig dat er niet te veel lucht eruit gaat.
Bak het ongeveer 30 minuten af op de onderste gedeelte in de oven. Wanneer de taartjes klaar zijn zal de bovenkant terugveren als je erin prikt.
Laat de taartjes helemaal afkoelen in de taartvormen(dit kan een uur of meer duren).
Maak ondertussen de topping.
Doe alle ingrediënten in een grote mengkom en mix totdat je pieken begint te zien, wees voorzichtig dat je niet te veel mixed anders wordt het meer boterig.
Doe vershoudfolie over de kom en zet deze in de koelkast totdat je deze gaat gebruiken
Haal de afgekoelde taartjes uit de vormen.
Snij 2,5 cm vanaf boven van de taartjes af met een gekarteld mes.
Zet de bovenkant even opzij.
Hol de onderkant uit met klein mesje en laat 2,5 cm dikke holte achter. Onthoud dat de taarten ondersteboven zijn om de vorm van te taarten in Avatar na te bootsen
Lepel de fruitvulling in de holte en plaats de bovenkant weer op de taart.
Zet een grote ster opzetstuk op een spuitzak. Spuit het slagroommengsel met wervelende beweging in het midden van de taart
Airbend de taart naar iemand hoofd toe
1 First make the filling. Add all the ingredients into a large pot and cook over a medium heat until the fruit has softened, about 15 minutes. Set aside to cool.
2 Preheat the oven to 375°F (190°C). Do not grease the pie tins, although you can line them with parchment paper if you don't mind ridges.
3 Sift together the flour, 3/4 cup (125g) of the sugar, and the cornstarch. Set aside.
4 In a large mixing bowl, add the egg whites, salt, cream of tartar, and coconut extract. Whip the mixture with a beater until stiff peaks form, then start to gradually whip in the remaining sugar, maintaining the peaks.
5 Fold in a quarter of the flour mixture at a time, making sure not to overmix. The batter will inevitably deflate somewhat, so don't be too alarmed when that happens.
6 Gently divide the batter among the two pie pans, being careful not to knock out too much air.
7 Bake for about 30 minutes on the lower rack of your oven. When they are ready, the tops of the cakes will bounce back when poked.
8 Let the cakes cool completely in their pans—this can take an hour or more.
9 Meanwhile, make the topping. Add all of the topping ingredients into a large mixing bowl and whip using a mixer until you start to get peaks. Be careful not to mix too much and get butter. Cover the bowl with plastic wrap and place in the fridge until ready to use.
10 Remove the cooled cakes from the pans and cut 1 inch (2.5 cm) off the top of the cakes using a serrated knife. Set these cake tops aside. Hollow out the bottom parts of the cakes using a small knife to leave a 1-inch- (2.5 cm) thick shell. Remember that the pies are upside down to emulate the shape in Avatar.
11 Spoon the fruit filling into the space you have carved out and replace the tops of the pies.
12 Using a piping bag, set up with large star attachments, pipe the whipped cream topping onto the center of the tops of the pies in a swirling motion.
13 Airbend a pie onto someone's head.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hallo allemaal, deze keer upload ik het recept voor Air nomad's fruit pies uit het boek ''The geeky chef cookbook'' van Cassandra Reeder. Ik heb de ingredienten en de instructie zelf vertaald. Ik heb de originele engelse tekst eronder gezet,mocht je twijfelen aan de vertaling. Veel plezier!
(De intro is een kopie uit het boek)
It's impossible to resist a series with so many good food moments. For some context, the people of Avatar fall into four different nations that are each devoted to one of the four elements: earth, air, fire, and water. Some people in these nations have command of their national element; this skill is known as bending. The national element and the bending skill has a lot of influence on the culture of the nation and, of course, their cuisine. The fire nation tends to like things spicy, the water tribe eats a lot of seafood and soups, etc. These Fruit Pies are an airbender dessert that appeared in the third episode of the series in a flashback/memory of Avatar Ang's, in which he fondly remembers his airbending master making the pies so that they could airbend them onto the heads of the other air monks. Ang's master tells him that the secret is in the “gooey center.” In a later episode, Ang divulges that the pies are his favorite food!
My idea for this one was to make the outside part angel food cake because it requires a certain amount of airbending. It's topped with colorful whipped cream (more airbending) and filled with a delicious, gooey tropical-fruit mixture. The combination of textures and tastes makes it very much like eating a strawberry shortcake. Of course, you can use whatever sort of fruit filling you want—the recipe is flexible like that
(De intro is een kopie uit het boek)
It's impossible to resist a series with so many good food moments. For some context, the people of Avatar fall into four different nations that are each devoted to one of the four elements: earth, air, fire, and water. Some people in these nations have command of their national element; this skill is known as bending. The national element and the bending skill has a lot of influence on the culture of the nation and, of course, their cuisine. The fire nation tends to like things spicy, the water tribe eats a lot of seafood and soups, etc. These Fruit Pies are an airbender dessert that appeared in the third episode of the series in a flashback/memory of Avatar Ang's, in which he fondly remembers his airbending master making the pies so that they could airbend them onto the heads of the other air monks. Ang's master tells him that the secret is in the “gooey center.” In a later episode, Ang divulges that the pies are his favorite food!
My idea for this one was to make the outside part angel food cake because it requires a certain amount of airbending. It's topped with colorful whipped cream (more airbending) and filled with a delicious, gooey tropical-fruit mixture. The combination of textures and tastes makes it very much like eating a strawberry shortcake. Of course, you can use whatever sort of fruit filling you want—the recipe is flexible like that
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 15 cm taartjes
Voor de vulling:
280 gram gehakte ananas
280 gram gehakte mango
1 gesneden banaan
100 gram kristalsuiker
2 eetlepels limoensap
1 theelepel limoenschil
1 theelepel kokos extract
1 eetlepel maïzena gecombineerd met 2 eetlepels water
Voor de taart:
135 cake meel
300 gram fijne suiker
1 eetlepel maïzena
12 eiwitten
1/2e theelepel zout
2 theelepels Wijnsteen
2 theelepels kokos extract
Voor de topping: 230 ml slagroom met minstens 35% vet
50 gram poedersuiker
Paar druppels voedingskleurstof naar keuze
For the filling
1 3/4 cups (280g) pineapple, chopped
1 3/4 cups (280g) mango, chopped
1 banana, sliced
1/2 cup (100g) granulated sugar
2 tablespoons lime juice
1 teaspoon lime zest
1 teaspoon coconut extract
1 tablespoon cornstarch combined with 2 tablespoons water
For the cake
1 cup (135g) cake flour
1 1/2 cups (300g) superfine sugar, divided
1 tablespoon cornstarch
12 egg whites
1/2 teaspoon salt
2 teaspoons cream of tartar
2 teaspoons coconut extract
For the topping
1 cup (230ml) heavy whipping cream
1/2 cup (50g) confectioners' sugar
Few drops of food coloring colors of your choice
Voor de vulling:
280 gram gehakte ananas
280 gram gehakte mango
1 gesneden banaan
100 gram kristalsuiker
2 eetlepels limoensap
1 theelepel limoenschil
1 theelepel kokos extract
1 eetlepel maïzena gecombineerd met 2 eetlepels water
Voor de taart:
135 cake meel
300 gram fijne suiker
1 eetlepel maïzena
12 eiwitten
1/2e theelepel zout
2 theelepels Wijnsteen
2 theelepels kokos extract
Voor de topping: 230 ml slagroom met minstens 35% vet
50 gram poedersuiker
Paar druppels voedingskleurstof naar keuze
For the filling
1 3/4 cups (280g) pineapple, chopped
1 3/4 cups (280g) mango, chopped
1 banana, sliced
1/2 cup (100g) granulated sugar
2 tablespoons lime juice
1 teaspoon lime zest
1 teaspoon coconut extract
1 tablespoon cornstarch combined with 2 tablespoons water
For the cake
1 cup (135g) cake flour
1 1/2 cups (300g) superfine sugar, divided
1 tablespoon cornstarch
12 egg whites
1/2 teaspoon salt
2 teaspoons cream of tartar
2 teaspoons coconut extract
For the topping
1 cup (230ml) heavy whipping cream
1/2 cup (50g) confectioners' sugar
Few drops of food coloring colors of your choice
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote pan
Grote mengkom
Mixer
Vershoudfolie
Gekarteld mes
Grote mengkom
Mixer
Vershoudfolie
Gekarteld mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1492829
Homepage ID
3037614
Teller
0
Bron
The geeky chef cookbook - Cassandra Reeder
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht