Ierse broodpudding met whiskey-caramel saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/20/2022 - 08:17
Bereidingswijze
Maak de whisky-karamelsaus:
-meng de suiker en het water in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Roer tot de suiker volledig is opgelost.
-Stop met roeren en laat sudderen tot het mengsel goudbruin is, ongeveer 17 minuten. NIET ROEREN!
Haal van het vuur.
-Voeg voorzichtig de boter en roomkaas toe, onder voortdurend roeren tot alle klontjes zijn opgelost. VOORZICHTIGHEID! Het mengsel zal erg heet zijn en kan gedurende deze tijd opborrelen.
-Roer de whisky en melk erdoor. Het mengsel zal bij deze stap ook een beetje bubbelen. Opzij zetten.
-Verwarm de oven voor op 180°C

-meng zware room, suiker, vanille-extract, koffie melk, eieren en ⅔ kopje whisky-karamelsaus in een grote kom. Roer goed door met een garde.
-Voeg broodblokjes toe, gebruik een spatel om naar beneden te duwen en zorg ervoor dat elk stuk brood bedekt is.
-Dek af en laat minstens 30 minuten in de koelkast staan ​​om al het lekkers op te nemen.
-Giet het broodmengsel in ingevette schaaltjes of ovenschotel
-Bestrooi de bovenkant met rozijnen, kaneel en suiker.
-Bak 35 minuten, of tot het gaar is.

Serveer warm met meer karamel-whiskysaus.
Afbeelding
Ierse broodpudding met whiskey-caramel saus
Ierse broodpudding met whiskey-caramel saus
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Broodpudding met whiskysaus is de perfecte manier om St. Patrick's Day te vieren! Deze Ierse broodpudding met karamelsaus is zo'n decadent en gemakkelijk Iers dessertrecept, met de meest verbazingwekkende broodpuddingsaus!
Ingrediënten
VOOR DE WHISKY-KARAMELSAUS
300 g kristalsuiker
150 g water
60 g gezouten boter in blokjes
60 g roomkaas in blokjes
6 cl Irish Whiskey
6 cl melk
VOOR DE BROODPUDDING :
170 g room
200 g kristalsuiker
9 g puur vanille-extract
1 blikje koffiemelk
2 grote eieren licht geklopt
20 cl Whisky Caramel Sauce verdeeld (ZIE HIERBOVEN)
450 g stokbrood of oud brood in blokjes
85 g rozijnen
1 eetlepel gemalen kaneel voor topping
2 eetlepels kristalsuiker, voor topping
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492828
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Becky Hardin
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester