Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 185°C
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg rundvlees toe en bak aan alle kanten tot het bruin is. -Haal uit de pan en zet opzij. Voeg uien en wortelen toe. Kruid lichtjes met peper en zout. Bak 4-6 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
-Voeg knoflook, tijm en peterselie toe. Bak 1-2 minuten, tot het geurig is. Voeg bier en bouillon toe en breng weer aan de kook.
-Voeg maizena toe aan een kleine kom en voeg langzaam 1-2 eetlepels van het bier/bouillonmengsel toe terwijl je de maizena de hele tijd blijft kloppen.
-Zodra het maizena ongeveer 6 cl jvloeistof bevat en is opgelost, klop je het maizenamengsel langzaam in de pot.
-Doe het rundvlees terug in de pan. Breng de pan aan de kook, kook gedurende 1-3 minuten en haal van het vuur.
-Voeg voorzichtig het rundvleesmengsel toe aan een ovenvaste ovenschaal
-Bestrooi met plakjes aardappel, geraspte kaas en een snufje zout en peper.
-Bak 35-45 minuten, tot de bovenkant bruin is en de aardappelschijfjes gaar zijn.
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg rundvlees toe en bak aan alle kanten tot het bruin is. -Haal uit de pan en zet opzij. Voeg uien en wortelen toe. Kruid lichtjes met peper en zout. Bak 4-6 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
-Voeg knoflook, tijm en peterselie toe. Bak 1-2 minuten, tot het geurig is. Voeg bier en bouillon toe en breng weer aan de kook.
-Voeg maizena toe aan een kleine kom en voeg langzaam 1-2 eetlepels van het bier/bouillonmengsel toe terwijl je de maizena de hele tijd blijft kloppen.
-Zodra het maizena ongeveer 6 cl jvloeistof bevat en is opgelost, klop je het maizenamengsel langzaam in de pot.
-Doe het rundvlees terug in de pan. Breng de pan aan de kook, kook gedurende 1-3 minuten en haal van het vuur.
-Voeg voorzichtig het rundvleesmengsel toe aan een ovenvaste ovenschaal
-Bestrooi met plakjes aardappel, geraspte kaas en een snufje zout en peper.
-Bak 35-45 minuten, tot de bovenkant bruin is en de aardappelschijfjes gaar zijn.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Iers comfordfood uit de oven dat makkelijk te bereiden is en bovendien TOP smaakt ! Geef er dopperwtjes bij
Ingrediënten
700 g rundstoofvlees , in blokjes gesneden
2 tl plantaardige olie
250 g gesnipperde uien
2 grote OF 3 middelgrote wortelen, grof gehakt in stukken van 10 cm breed
2 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl gedroogde tijm, of 1 el verse tijmblaadjes
1 tl gedroogde peterselie, of 2 tl verse gehakte peterselieblaadjes
0,5 tl zout, plus meer voor het afmaken van kruiden
0,5 tl versgemalen zwarte peper
345 cl Guinness of een ander stout bier
360 g runderbouillon
2 el maïszetmeel
2 middelgrote aardappelen, geschild en in dunne plakjes (1/8 "dik)
30 g geraspte oude cheddar kaas
2 tl plantaardige olie
250 g gesnipperde uien
2 grote OF 3 middelgrote wortelen, grof gehakt in stukken van 10 cm breed
2 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl gedroogde tijm, of 1 el verse tijmblaadjes
1 tl gedroogde peterselie, of 2 tl verse gehakte peterselieblaadjes
0,5 tl zout, plus meer voor het afmaken van kruiden
0,5 tl versgemalen zwarte peper
345 cl Guinness of een ander stout bier
360 g runderbouillon
2 el maïszetmeel
2 middelgrote aardappelen, geschild en in dunne plakjes (1/8 "dik)
30 g geraspte oude cheddar kaas
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492827
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - Kitchen love -
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht