Bereidingswijze
Kook de macaroni in water, waarin het bouillonblokje is opgelost volgens de verpakking beetgaar.
Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de blokjes paprika, winterpeen, en courgette toe. Giet alles af en spoel koud. Laat goed uitlekken.
Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten met elkaar te vermengen. Proef en voeg zo nodig nog een en ander toe.
Doe alles over in een grote saladekom en voeg de gerookte kipblokjes, augurkjes, en kappertjes toe.
Meng er de dressing door en zet tot gebruik koel en afgedekt weg.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Elke dinsdagavond schuift onze dochter met haar gezin gezellig bij ons aan tafel aan. Omdat we vandaag temperaturen van 39 graden verwachten , was haar voorstel om een macaronisalade met gerookte kipfilet te bereiden. Onze kleindochter van inmiddels 11 en onze kleinzoon van 8 blijken volgens moeders dol te zijn op macaronisalade met gerookte kip. Fijn om in de nog koele ochtenduren aan de slag te gaan. Het meeste werk zit in het schoonmaken en snijden van de groente.Ik heb de salade met wat gekookte eieren, kerstomaatjes , plakjes komkommer en aalbessen een beetje opgeleukt .
Ingrediënten
400 gram macaroni
1 kippenbouillonblokje met minder zout
250 gram gerookte kipfilet in kleine blokjes
1 rode paprika in kleine blokjes
1 gele paprika in kleine blokjes
½ courgette in kleine blokjes
1 winterpeen in kleine blokjes
½ komkommer in kleine blokjes
1 volle el kappertjes
8 cocktail augurkjes in plakjes
VOOR DE DRESSING
4 volle el ( Belgische) mayonaise
2 volle el Griekse yoghurt
1 el mosterd
zout en peper uit de molen naar smaak
1 tl mild paprikapoeder of naar smaak
1 kippenbouillonblokje met minder zout
250 gram gerookte kipfilet in kleine blokjes
1 rode paprika in kleine blokjes
1 gele paprika in kleine blokjes
½ courgette in kleine blokjes
1 winterpeen in kleine blokjes
½ komkommer in kleine blokjes
1 volle el kappertjes
8 cocktail augurkjes in plakjes
VOOR DE DRESSING
4 volle el ( Belgische) mayonaise
2 volle el Griekse yoghurt
1 el mosterd
zout en peper uit de molen naar smaak
1 tl mild paprikapoeder of naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
saladekom, snijplank mes en pan
Leuke tips
Zet ketchup eventueel mayonaise , curry en extra augurken, kerstomaatjes en komkommerplakjes extra erbij op tafel.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492822
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht