Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Doe de ui, knoflook, salie en prei erin en bak een minuutje. Doe dan de aardappels, wortels, zoete aardappel of pompoen erbij en roer door. Schenk er water over tot alles onderstaat en voeg wat zout en peper toe.
Breng aan de kook, leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en kook tot alle groentes gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer (of schenk alles in de blender of foodprocessor). Zet weer terug op het vuur en voeg citroensap naar smaak toe. Gebruik je verse doperwten, doe deze dan in de soep en laat 4 minuten meekoken. Voeg dan de kool toe en laat ook een minuut meekoken tot deze net gaar is.
Proef en voeg als het nodig is extra peper en zout toe. Dien op in diepe borden met wat olijfolie erover en versgemalen zwarte peper.
Breng aan de kook, leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en kook tot alle groentes gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer (of schenk alles in de blender of foodprocessor). Zet weer terug op het vuur en voeg citroensap naar smaak toe. Gebruik je verse doperwten, doe deze dan in de soep en laat 4 minuten meekoken. Voeg dan de kool toe en laat ook een minuut meekoken tot deze net gaar is.
Proef en voeg als het nodig is extra peper en zout toe. Dien op in diepe borden met wat olijfolie erover en versgemalen zwarte peper.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke soep uit Portugal
Ingrediënten
1 el koudgeperste olijfolie
1 grote ajuin , gesnipperd
2 teentjes knoflook , fijngesneden
10 blaadjes verse salie (of 1 tl gedroogde salie)
1 prei , in ringen
2 - 3 aardappelen , geschild en in stukken
3 wortelen , in stukken
1 zoete aardappel , geschild en in stukken
fijn peper en zeezout
2 el citroensap , of meer naar smaak
250 g verse, gedopte tuinbonen , geweekt en kookt
1/4 kleine kool , in 2 à 3 stukken, bladen losgetrokken
wat koudgeperste olijfolie als afwerking
1 grote ajuin , gesnipperd
2 teentjes knoflook , fijngesneden
10 blaadjes verse salie (of 1 tl gedroogde salie)
1 prei , in ringen
2 - 3 aardappelen , geschild en in stukken
3 wortelen , in stukken
1 zoete aardappel , geschild en in stukken
fijn peper en zeezout
2 el citroensap , of meer naar smaak
250 g verse, gedopte tuinbonen , geweekt en kookt
1/4 kleine kool , in 2 à 3 stukken, bladen losgetrokken
wat koudgeperste olijfolie als afwerking
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer/blender
Leuke tips
Je kunt de soep 3 tot 5 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492821
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
EVA
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht