Bereidingswijze
Hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de wortels en de selder in blokjes.
Fruit ui, knoflook en komijn een tweetal minuten in de olie. Voeg de wortels, selder en linzen toe. Voeg de groentebouillon toe. Kook de soep op een zacht vuurtje gedurende zo'n 20 Ć 30 minuten, tot de linzen gaar zijn.
Mix de soep. Pers de citroen en voeg de helft van het sap toe. Proef even en voeg indien nodig nog meer citroensap toe. Kruid af met kurkuma, peper en zout.
Versier de soep net voor het opdienen met wat komijnzaadjes.
Fruit ui, knoflook en komijn een tweetal minuten in de olie. Voeg de wortels, selder en linzen toe. Voeg de groentebouillon toe. Kook de soep op een zacht vuurtje gedurende zo'n 20 Ć 30 minuten, tot de linzen gaar zijn.
Mix de soep. Pers de citroen en voeg de helft van het sap toe. Proef even en voeg indien nodig nog meer citroensap toe. Kruid af met kurkuma, peper en zout.
Versier de soep net voor het opdienen met wat komijnzaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Serveer deze goed vullende maaltijdsoep met lavash (Perzisch platbrood) of krokant gebakken pittachips. Hiervoor snij je pittabroodjes in stukken, wrijf ze in met wat olijfolie, een snufje zout en eventueel wat kruiden en bak je ze krokant af in de oven.
Ingrediƫnten
250 g rode linzen
1 ajuin
3 teentjes knoflook
1 wortel
2 stengels selder
1 citroen
2 el olijfolie
peper en zout
1 tl gemalen komijn
1/2 tl kurkuma
komijn (voor de garnering)
1,25 l groentebouillon
1 ajuin
3 teentjes knoflook
1 wortel
2 stengels selder
1 citroen
2 el olijfolie
peper en zout
1 tl gemalen komijn
1/2 tl kurkuma
komijn (voor de garnering)
1,25 l groentebouillon
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iraans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492820
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
EVA
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch