Geroosterde aubergine met tahina, muntpesto en zoetzure rode ui

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 07/16/2022 - 14:32
Bereidingswijze
Techina:
1. klop de rauwe techin, de gepofte knoflook en de citroensap met de staafmixer in een ruime kom tot een stugge brij.
2. voeg geleidelijk kleine scheutjes water toe, zodat de saus de dikte krijg van slasaus. Breng p smaak met een snuf zout.

Ingelegde rode ui
1. Snijd peper in dunne ringen en de ui in grote ringe.
2. Breng 400 ml water met wijnazijn, suiker en peper aan de kook. Zet het vuur uit als de suiker is opgelosr.
3. Schenk met de ui in een afsluitbare pot en laat 1 1/2 uur marineren


1. Rooster aubergine op het gasfornuis of onder de grill. Laat afkoelem en peuter de zwartgeblakerde schil eraf. Laat het kroontje zitten.
2. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg een snufje zout toe en pureer het glad met een staafmixer. Laat een poosje staan. Er ontstaat een gebonden saus.
3. Rooster pompoenpitten in een koekenpan tot ze beginnen te poffen. Laat ze niet bruin kleuren.
4 maal pitten en muntblaadjes in de keukenmachine fijn. Voeg citroensap en klein scheutjes olijfolie toe totdat er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verwarm oven op 100 graden. Zet aubergines 5 min de oven om warm te worden
6. Verdeel tomatensaus over de borden. Besprenkel met tahini. Leg de aubergine in het midden en bestrooi met grof zout. Besprenkel wat tanini over de aubergine in sierlijke strepen en besprenkel met wat toefjes muntpesto. Garneer met ingelegse rode ui.
Afbeelding
Geroosterde aubergine met tahina, muntpesto en zoetzure rode ui
Geroosterde aubergine met tahina, muntpesto en zoetzure rode ui
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik voor het eerste gesmaakt voor een BBQ met vrienden. Het heeft een heerlijke rokerige smaak. Het recept komt uit het boek TLV Vegan.
Ingrediënten
Techina:
100 gr tachin
1-2 el citroensap
1 gepofte knoflookbol of 2 gepofte knoflooktenen

- ingelegde rode ui:
200 ml rodewijnazijn
40 gr suiker
1 rode chilipeper
2 rode uien

- 4 aubergines
- 2 tomaten
- 100 gr pompoenpitter
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492806
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
TLV Vegan
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Author Image
Maritvs1