Volledige kip op de BBQ met een frisse kruidensalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 07/16/2022 - 06:55
Bereidingswijze
-Meng het gerookt paprikapoeder met het komijnpoeder, cayennepeper en bruine suiker. Kruid met peper en zout.
-Wrijf de kip in met olijfolie en bestrooi rondom én binnenin met het kruidenmengsel.
-Per kip gebruiken we een halfvol blikje bier en schuif de kip over het halfvolle blikje. Zet de kip rechtop op de grill van de barbecue, sluit het deksel en laat 70 minuten garen.
-Bestrijk de kip de laatste 10 minuten met de barbecuesaus.
-Meng alle ingrediënten voor de kruidensalade. Hussel er een scheutje olijfolie onder en kruid met peper en zout.

Serveer bij de kip, samen met het stokbrood.
Afbeelding
Volledige kip op de BBQ met een frisse kruidensalade
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heb je het barbecueën al goed in de vingers ? Ga dan voor the next level en leg eens een volledige kip op de rooster. Dat wordt smullen geblazen van deze beer can chicken.
Ingrediënten
1 kip
2 el gerookt paprikapoeder
1 el komijnpoeder
1 tl cayennepeper
2 el bruine suiker
2 el barbecuesaus
1 blik bier
stokbrood
olijfolie
peper
zout

Voor de salade :

1 bosje platte peterselie
1 bosje munt
1 bosje basilicum
1 bosje kervel
4 lente-uien
2 el witte wijnazijn
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492804
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester