Gegratineerde kabeljauw uit Newfoundland

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 07/15/2022 - 09:47
Bereidingswijze
-de verse kabeljauw of diepgevroren ( die is ontdooid ) droog deppen met keukenpapier
-zet de geraspte kaas en wat Parmezaanse kaas opzij (om te gratineren)
-warm wat melk op in een kleine steelpan tot het heet is, zodra de melk die hete consistentie heeft bereikt. Haal het van het vuur en maak de roux.
-Om de roux te maken, verwarm je eerst de boter en voeg je vervolgens de bloem toe en klop je de melk erdoor om een ​​gladde textuur te krijgen.
-Verhoog het vuur tot middelhoog vuur voordat u de dijonmosterd en de Parmezaanse kaas toevoegt.
-Haal dan van het vuur en pers het citroensap erdoor.
-Leg de vis op de bodem van een ondiepe ovenschaal en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout + peper en uienpoeder.
-Als de vis gekruid is, giet je hem gewoon over de roux en breng je hem op smaak met verse dille.
-Meng in een kleine kom de panko broodkruimels met olijfolie en 2 el water en leg deze op de vis/roux.
-Bedek met de geraspte cheddarkaas en bak op 180°C tot ze gaar zijn.
Afbeelding
Gegratineerde kabeljauw uit Newfoundland
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een makkelijke en erg lekkere maritieme traditie, die je ook met diepvries kabeljauwfilet kan bereiden .
Ingrediënten
4 kabeljauwfilets
1 el vers citroensap
2 el Dijon Mosterd
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl Zout
1/2 tl Peper
2 el dille (vers)
4 el verse Parmezaanse kaas
ROUX
2 el Boter
2 el bloem voor alle doeleinden
40 cl melk
TOPPING
Panko Broodkruimels
2 eetlepels Extra Vierge Olijfolie
1 el koud water
150g cheddarkaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Canadees
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492800
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester