Bereidingswijze
-de verse kabeljauw of diepgevroren ( die is ontdooid ) droog deppen met keukenpapier
-zet de geraspte kaas en wat Parmezaanse kaas opzij (om te gratineren)
-warm wat melk op in een kleine steelpan tot het heet is, zodra de melk die hete consistentie heeft bereikt. Haal het van het vuur en maak de roux.
-Om de roux te maken, verwarm je eerst de boter en voeg je vervolgens de bloem toe en klop je de melk erdoor om een gladde textuur te krijgen.
-Verhoog het vuur tot middelhoog vuur voordat u de dijonmosterd en de Parmezaanse kaas toevoegt.
-Haal dan van het vuur en pers het citroensap erdoor.
-Leg de vis op de bodem van een ondiepe ovenschaal en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout + peper en uienpoeder.
-Als de vis gekruid is, giet je hem gewoon over de roux en breng je hem op smaak met verse dille.
-Meng in een kleine kom de panko broodkruimels met olijfolie en 2 el water en leg deze op de vis/roux.
-Bedek met de geraspte cheddarkaas en bak op 180°C tot ze gaar zijn.
-zet de geraspte kaas en wat Parmezaanse kaas opzij (om te gratineren)
-warm wat melk op in een kleine steelpan tot het heet is, zodra de melk die hete consistentie heeft bereikt. Haal het van het vuur en maak de roux.
-Om de roux te maken, verwarm je eerst de boter en voeg je vervolgens de bloem toe en klop je de melk erdoor om een gladde textuur te krijgen.
-Verhoog het vuur tot middelhoog vuur voordat u de dijonmosterd en de Parmezaanse kaas toevoegt.
-Haal dan van het vuur en pers het citroensap erdoor.
-Leg de vis op de bodem van een ondiepe ovenschaal en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout + peper en uienpoeder.
-Als de vis gekruid is, giet je hem gewoon over de roux en breng je hem op smaak met verse dille.
-Meng in een kleine kom de panko broodkruimels met olijfolie en 2 el water en leg deze op de vis/roux.
-Bedek met de geraspte cheddarkaas en bak op 180°C tot ze gaar zijn.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een makkelijke en erg lekkere maritieme traditie, die je ook met diepvries kabeljauwfilet kan bereiden .
Ingrediënten
4 kabeljauwfilets
1 el vers citroensap
2 el Dijon Mosterd
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl Zout
1/2 tl Peper
2 el dille (vers)
4 el verse Parmezaanse kaas
ROUX
2 el Boter
2 el bloem voor alle doeleinden
40 cl melk
TOPPING
Panko Broodkruimels
2 eetlepels Extra Vierge Olijfolie
1 el koud water
150g cheddarkaas
1 el vers citroensap
2 el Dijon Mosterd
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl Zout
1/2 tl Peper
2 el dille (vers)
4 el verse Parmezaanse kaas
ROUX
2 el Boter
2 el bloem voor alle doeleinden
40 cl melk
TOPPING
Panko Broodkruimels
2 eetlepels Extra Vierge Olijfolie
1 el koud water
150g cheddarkaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Canadees
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492800
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht