Bereidingswijze
-Plaats hambot in een slowcooker. Voeg erwten, bleekselderij, wortel en ui toe.
-meng water, bier en mosterd en giet over de groenten . Kook, afgedekt, op de hoogste stand 5-6 uur of tot de erwten zacht zijn.
-Haal het hambot uit de soep. Iets afkoelen, vet wegsnijden en vlees van bot verwijderen; gooi vet en bot weg. -Snijd vlees in hapklare stukjes; keer terug naar de slowcooker.
-Roer de overige ingrediënten erdoor.
-Bestrooi eventueel met extra gehakte peterselie.
-meng water, bier en mosterd en giet over de groenten . Kook, afgedekt, op de hoogste stand 5-6 uur of tot de erwten zacht zijn.
-Haal het hambot uit de soep. Iets afkoelen, vet wegsnijden en vlees van bot verwijderen; gooi vet en bot weg. -Snijd vlees in hapklare stukjes; keer terug naar de slowcooker.
-Roer de overige ingrediënten erdoor.
-Bestrooi eventueel met extra gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze familiefavoriet is hetzelfde recept dat mijn grootmoeder gebruikte. Nu met de magie van de slowcooker, kan ik 15 minuten besteden aan het in elkaar zetten, vijf uur weglopen en terugkomen naar "soep is op". Maak het af met meer melk als je van een wat dunnere soep houdt.
Ingrediënten
1 vlezig hambot
220 g gedroogde groene spliterwten, gespoeld
2 bleekselderij stengels, fijngesneden
1 grote wortel, gesneden
1 zoete ui, gesnipperd
1 L water
1 flesje pils bier
1 eetlepel bereide Engelse mosterd
12 cl melk
50 g gehakte verse peterselie
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
Extra fijngehakte verse peterselie, optioneel
220 g gedroogde groene spliterwten, gespoeld
2 bleekselderij stengels, fijngesneden
1 grote wortel, gesneden
1 zoete ui, gesnipperd
1 L water
1 flesje pils bier
1 eetlepel bereide Engelse mosterd
12 cl melk
50 g gehakte verse peterselie
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
Extra fijngehakte verse peterselie, optioneel
Hulpmiddelen & keukengerei
slowcooker
Leuke tips
-Voor een minder dikke soep, pureer je in porties in een blender of keukenmachine.
- Engeland gebruikt veelal ' Coleman's bereide mosterd ', je kan deze ook vervangen door Dijon mosterd of mierikswortelmosterd
- Engeland gebruikt veelal ' Coleman's bereide mosterd ', je kan deze ook vervangen door Dijon mosterd of mierikswortelmosterd
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492798
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Judy Batson - pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht