Bereidingswijze
Oven voorverwarmen 200 graden
Stronken witlof halveren ontdoen van bittere gedeelte ( 1 witlof niet blancheren).
Daarna 4 min blancheren
Spekjes uitpakken.
Bosui in ringetjes snijden .
1 witlof in stukjes
Bosui, witlof en paprika bakken in een beetje boter.
Daarna spekjes erbij en een beetje room.
Afsmaken e.v.t, met bouillonpoeder.
Leg witlof in een ingevette ovenschaal.
Bestrooi met de kruiden.
Groentenstoof erover.
Daar overheen de parmezaan
Daarna schotel 20 -25 in oven
Stronken witlof halveren ontdoen van bittere gedeelte ( 1 witlof niet blancheren).
Daarna 4 min blancheren
Spekjes uitpakken.
Bosui in ringetjes snijden .
1 witlof in stukjes
Bosui, witlof en paprika bakken in een beetje boter.
Daarna spekjes erbij en een beetje room.
Afsmaken e.v.t, met bouillonpoeder.
Leg witlof in een ingevette ovenschaal.
Bestrooi met de kruiden.
Groentenstoof erover.
Daar overheen de parmezaan
Daarna schotel 20 -25 in oven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker
koolydraadarm
koolydraadarm
Ingrediënten
600 gram witlof
150 gram gerookt spek
Roomboter
2 bosuien
250 gram rode paprika
Paprikapoeder room
Italiaanse kruiden
50 gram parmezaanse kaas
150 gram gerookt spek
Roomboter
2 bosuien
250 gram rode paprika
Paprikapoeder room
Italiaanse kruiden
50 gram parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Ovenschaal
Ovenschaal
Leuke tips
Lekker met vlees en aardappelen of aardappelvervanger
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492792
Homepage ID
2067488
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht