Zoete bliksem met gehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/14/2022 - 15:30
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden
Vet een ovenschaal in

Schilde aardappelen en snij in blokjes
Snij 1.5 appel in kwarten verwijder de klokhuizen , schil ze en snij ze in blokjes.
Snij de overige 1.5 appel in partje
Schil de knolselderij en snij in blokjes.
Schil de ui en hal eer deze.
Snij de helften doormidden en snij in stukjes.

Kook de zoete aardappel en knolselderij in 20 min gaar
fruit de uien tot deze glazig zijn voeg het gehakt eraan toe en rul dit.
Zoek naar smaak peper en zout toe.

Bedek de bodem van de ingevette schaal in met het gehakt.

Giet de zoete aardappel en knolselderij af en stamp tot puree.
Dit kan e.v.t met een klontje boter , room en peper en zout
Roer vervolgens de appel blokjes er doorheen .
Schep de stampot bovenop het gehakt en strijk het glad.
Leg hier bovenop de appelpartjes en verdeel de boter kontjes hier overheen
Zet 15 tot 20 min in de oven tot de appel goudbruin is

Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk en koolydraadarm 
Ingrediënten
300 gram rundergehakt
500 zoete aardappel
500 gram knolselderij
2 uien
3 appels
40 gram boter
Zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Pureeknijper
Oven
Ovenschaal
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492788
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Boekje slager
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pejejaru