Bereidingswijze
Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en kerrie hierin op middelhoog vuur.
Voeg de pastinaaken de bouillontoe , breng aan de kook en laat op lage stand 15 min koken.
Verwijder de klokhuizen van de peren en snij het vruchtvlees in blokjes
Voeg tweederde van de peer toe aan de soep en kook nog 5 min.
Laat de soep iets afkoelen en daarna Pureren
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de soep nog even en giet in 4 borden of kommetjes
Verdeel de creme-fraice en de rest van de peer erover.
Voeg de pastinaaken de bouillontoe , breng aan de kook en laat op lage stand 15 min koken.
Verwijder de klokhuizen van de peren en snij het vruchtvlees in blokjes
Voeg tweederde van de peer toe aan de soep en kook nog 5 min.
Laat de soep iets afkoelen en daarna Pureren
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de soep nog even en giet in 4 borden of kommetjes
Verdeel de creme-fraice en de rest van de peer erover.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk soepje
ook lekker als amuse soepje
ook lekker als amuse soepje
Ingrediënten
50 gram boter
1 ui gesnipperd
2 theelepel kerriepoeder
400 gram pastinaak ( geschild en grof gesneden )
800 ml kippenbouillon
400 gram peren geschild en in kwarten
125 ml creme-fraice
1 ui gesnipperd
2 theelepel kerriepoeder
400 gram pastinaak ( geschild en grof gesneden )
800 ml kippenbouillon
400 gram peren geschild en in kwarten
125 ml creme-fraice
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer of blender
Leuke tips
Lekker met geroosterd brood of sesamkaasstengels
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492787
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Tijdschrift
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht