Bereidingswijze
Schil en snij de zoete aardappel , pastinaak en wortel in gelijke stukken
Kook in 20 min gaar in water met een beetje zout
Giet het af en stoom het droog.
Puree het en roer er de wijnazijn, mosterd door .
Breng op smaak met peper en zout
Pel de uien en snij deze in halve ringen.
Verhit een klontje boter in de pan
En fruit de uien 2 min.
Voeg het gehakt toe en bak 5 min mee
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 mee.
Schenk het water erbij en voeg de kruidnagel, laurier en het runderbouillonblokje toe
Breng het gehakt aan de kook en laat 10 tot 15 min garen op middelhoog vuur.
Verwijder de kruidnagel en laurier en breng de hachee op smaak met zout en peper
Serveer met de groentenpuree
Kook in 20 min gaar in water met een beetje zout
Giet het af en stoom het droog.
Puree het en roer er de wijnazijn, mosterd door .
Breng op smaak met peper en zout
Pel de uien en snij deze in halve ringen.
Verhit een klontje boter in de pan
En fruit de uien 2 min.
Voeg het gehakt toe en bak 5 min mee
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 mee.
Schenk het water erbij en voeg de kruidnagel, laurier en het runderbouillonblokje toe
Breng het gehakt aan de kook en laat 10 tot 15 min garen op middelhoog vuur.
Verwijder de kruidnagel en laurier en breng de hachee op smaak met zout en peper
Serveer met de groentenpuree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg lekker
koolydraadarm
E.v.t. ook lekker met bloemkoolrijst en Chinees roerbak groenten
koolydraadarm
E.v.t. ook lekker met bloemkoolrijst en Chinees roerbak groenten
Ingrediënten
3 uien gesnipperd
Klontje Roomboter
500 gram rundergehakt of half om half
1 klein blikje tomatenpuree
2 kruidnagels
1 laurierblaadje
500 ml water
1 runderbouillonblokje
Zout en peper
Groentenpuree:
700 gram zoete aardappel
300 Pastinaak
1 winterpeen
Scheutje rodewijnazijn
1 eetl mosterd
Zout en peper
Klontje Roomboter
500 gram rundergehakt of half om half
1 klein blikje tomatenpuree
2 kruidnagels
1 laurierblaadje
500 ml water
1 runderbouillonblokje
Zout en peper
Groentenpuree:
700 gram zoete aardappel
300 Pastinaak
1 winterpeen
Scheutje rodewijnazijn
1 eetl mosterd
Zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Pureestamper
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492786
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Tijdschrift (maar wel aangepast)
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht