Bereidingswijze
-Breng alle ingrediënten van de bouillon aan de kook in een grote pan. Zet het vuur lager dan het kookpunt en laat dit 30 tot 45 minuten zachtjes koken. Zeef en houd warm.
-Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en bak de gesneden ui tot hij geslonken en transparant is, maar niet bruin.
-Giet de bouillon en de aardappelen erbij, breng aan de kook en voeg zout naar smaak toe. Laat zachtjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
-Voeg de zalm toe, ofwel van de botten geplukt of vers in blokjes gesneden, plus de kruiden en slagroom. Laat dit 5 minuten sudderen.
-Met een pollepel in de ene hand en een garde of vork in de andere, giet je langzaam wat hete bouillon bij de eidooiers, terwijl je ondertussen de eidooiers opklopt. Je wilt ze temperen zodat de dooiers niet schiften in de soep. Klop er nog een pollepel door en dan nog een.
-Schenk dit bij de soep, roer goed en zet het vuur zo laag mogelijk.
-Laat dit een minuut of drie opwarmen en serveer dan meteen.
-Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en bak de gesneden ui tot hij geslonken en transparant is, maar niet bruin.
-Giet de bouillon en de aardappelen erbij, breng aan de kook en voeg zout naar smaak toe. Laat zachtjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
-Voeg de zalm toe, ofwel van de botten geplukt of vers in blokjes gesneden, plus de kruiden en slagroom. Laat dit 5 minuten sudderen.
-Met een pollepel in de ene hand en een garde of vork in de andere, giet je langzaam wat hete bouillon bij de eidooiers, terwijl je ondertussen de eidooiers opklopt. Je wilt ze temperen zodat de dooiers niet schiften in de soep. Klop er nog een pollepel door en dan nog een.
-Schenk dit bij de soep, roer goed en zet het vuur zo laag mogelijk.
-Laat dit een minuut of drie opwarmen en serveer dan meteen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke zalmsoep uit IJsland is een soort kruising tussen een chowder en een soep, met een vleugje room. Het is verwarmend en geruststellend zonder overdreven zwaar te zijn .
Ingrediënten
voor de bouillon :
Kop en graten van een grote zalm
2 wortelen, klein gesneden
1 kleine ui, klein gesneden
een bosje peterselie, fijngehakt
een bosje dille, fijngesneden
een bosje lavas, gehakt (optioneel)
2 laurierblaadjes
1 liter water
Zout
Verder :
2 eetlepels boter
1 kleine ui, dun gesneden
1/2 kg kleine aardappelen
1/2 kg zalmvlees
100g gemengde gehakte verse kruiden, zoals peterselie, dille en lavas
12 cl zware room
2 eidooiers, licht geklopt
zwarte peper naar smaak
Kop en graten van een grote zalm
2 wortelen, klein gesneden
1 kleine ui, klein gesneden
een bosje peterselie, fijngehakt
een bosje dille, fijngesneden
een bosje lavas, gehakt (optioneel)
2 laurierblaadjes
1 liter water
Zout
Verder :
2 eetlepels boter
1 kleine ui, dun gesneden
1/2 kg kleine aardappelen
1/2 kg zalmvlees
100g gemengde gehakte verse kruiden, zoals peterselie, dille en lavas
12 cl zware room
2 eidooiers, licht geklopt
zwarte peper naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492785
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Hank Show - Pinterest -
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht