Flensjes met asperge en parmezaan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/14/2022 - 13:59
Bereidingswijze

Klop de eieren met de ricotta los en smaak af met peper en zout.
Bak van het beslag 10 pannenkoeken
Kook de asperges 15 min inkokend water met zout
Laat ze uitlekken en snij ze in stukjes van 3 cm
Smelt de heft van de boter in een koekenpan , doe er de asperges bij en bak ze 5 min op laag vuur
Roer af en toe om
Voeg nu de spinazie toe en aan een beetje slinken.
Roer er wat roomkaas doorheen en evt afsmaken met peper en zout
Bestrijk de flensjes met wat room , bestrooi ze met de helft van de geraspte kaas
Leg daarna het asperge mengsel erop en rol het geheel op.
Leg de rolletjes naast elkaar in de ingevette schaal.
Overgiet ze met de rest van de room .
Verdeel er de rest van de boter over en bestrooi ze met de laatste kaas.
Zet ze 10 min in de oven ( ze moeten goudbruin zijn en borrelen).
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht.
koolhydraatarm 
Ingrediënten
Voor de 12 flensjes : eieren , ricotta peper en zout

Vulling :
800 gram asperges ( geschild en bijgesneden)
50 gram boter en een beetje om de schaal in te vetten
30 gram geraspte kaas
200 gram spinazie
150 ml room
Kruidenkaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
ovenschaal
Leuke tips
Lekker is ook om wat zongedroogde tomaatjes tussen de asperge stoof te doen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492784
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Krant (heb zelf het recept wel aangepast)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pejejaru