Oosterse maaltijdsalade met licht pittige gehaktballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/14/2022 - 10:23
Bereidingswijze
Fruit de gesnipperde knoflook, sjalot en peper enkele minuten in de olie. Laat afkoelen. Meng dit onder de 2 soorten gehakt , voeg nog wat peper ( en eventueel zout toe) en kneed goed door. Maak circa 10 balletjes ter grootte van een walnoot. Bak ze bruin en gaar in 1 el sesamolie.


Meng alles voor de dressing door elkaar en proef. Voeg zo nodig nog wat van de smaakmakers toe.



BORD OPMAKEN

Verdeel de little gem over 2 saladeborden. Drapeer daarop de komkommerlinten en dan de blokjes tomaat.
Strooi er de bosui overheen. Besprenkel de salade royaal met de dressing. Decoreer met sesamzaad, reepjes rode peper én de gehaktballetjes met de vrijgekomen jus.



Afbeelding
Oosterse maaltijdsalade met licht pittige gehaktballetjes
Oosterse maaltijdsalade met licht pittige gehaktballetjes
Oosterse maaltijdsalade met licht pittige gehaktballetjes
Oosterse maaltijdsalade met licht pittige gehaktballetjes
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Salades in allerlei soorten en maten... we kunnen er niet genoeg van krijgen. Deze salade is ontstaan na een lange fietstocht en onder invloed van het mooie weer genieten we op en top van een gezonde salade. De warme gehaktballetjes maken het helemaal af.
Ingrediënten
1/2 komkommer gewassen en in linten geschaafd
2 grote trostomaten vruchtvlees verwijderd en in blokjes gesneden
100 gram rundergehakt
100 gram h.o.h gehakt
1 krop little gem schoon in stukken gesneden
2 lente ui in ringetjes
1 el sesamzaad licht geroosterd
1 rode peper ( ½ voor de balletjes in kleine stukjes en de andere helft in reepjes voor de opmaak van de salade.


VOOR DE BALLETJES

½ rode peper zonder zaad heel fijn gesnipperd
1 sjalot heel fijn gesnipperd
1 teen knoflook ook fijn gesnipperd
1 el sesamolie of andere olie


DRESSING

2-3 el appelazijn
2 el sesamolie
1 ½ el Chilisaus
1 ½ el ketjap

Hulpmiddelen & keukengerei
pan en saladeborden, snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met een stevig stuk brood om de dressing mee op te dippen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492779
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47