Bereidingswijze
Breng water met het bouillonblokje of wat zout aan de kook. Voeg de macaroni of pasta naar keuze toe en kook volgens de beschrijving op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten de tuinerwtjes mee. Giet alles af , laat uitlekken en afkoelen.
Voeg als de macaroni en de erwtjes afgekoeld zijn de ringetjes lente ui toe en werk deze eronder.
Verwarm 1 el olijfolie in een pannetje, voeg de geperste knoflook toe en fruit zachtjes enkele minuten. Voeg vervolgens de suiker toe en laat dit karameliseren.
De knoflooksuiker mix in een kommetje goed omroeren met 1 tl mosterd de 3 el rode wijnazijn en peper en zout naar smaak. De overige olijfolie met de 75 gram mayonaise toevoegen en tot een mooie dressing kloppen. Proef !
Meng de reepjes sla door het macaroni erwtenmengsel . Voorzichtig de dressing door de salade mengen , vervolgens de cheddar en klaar... genieten maar.
Voeg als de macaroni en de erwtjes afgekoeld zijn de ringetjes lente ui toe en werk deze eronder.
Verwarm 1 el olijfolie in een pannetje, voeg de geperste knoflook toe en fruit zachtjes enkele minuten. Voeg vervolgens de suiker toe en laat dit karameliseren.
De knoflooksuiker mix in een kommetje goed omroeren met 1 tl mosterd de 3 el rode wijnazijn en peper en zout naar smaak. De overige olijfolie met de 75 gram mayonaise toevoegen en tot een mooie dressing kloppen. Proef !
Meng de reepjes sla door het macaroni erwtenmengsel . Voorzichtig de dressing door de salade mengen , vervolgens de cheddar en klaar... genieten maar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
=13px In de Berliner Kurier stond letterlijk : “Geniales Rezept für würzigen Nudelsalat : Dieses Dressing ist der Oberknaller “. Nou zo geniaal was dit in mijn ogen niet, maar wel heel erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar om een salade ( om het even welke dan ook) op smaak te brengen.Ik heb wat moeten stoeien met de ingrediënten, omdat ik dit gisteren maakte voor ons tweetjes als bijgerecht en ik in de camper geen weegschaaltje voor handen heb. Een en ander maar op oog en gevoel dus gedaan. Ik serveerde er een kipfilet bij om mijn man ( en mezelf ook) een plezier te doen. Eigenlijk is deze pastasalade een vervanging voor de aardappelsalade, die maar al te vaak als bijgerecht bij een BBQ geserveerd wordt.
Ingrediënten
200 gram macaroni of pasta naar keuze
200 gram diepvries tuinerwtjes
200 gram vers geraspte cheddar
1 groentebouillonblokje minder zout
1 flinke teen knoflook geperst
1 krop little gem in fijne reepjes
4 lente uitjes in fijne ringen gesneden
2 tl suiker
3 el rode wijn azijn
5 el olijfolie
75 gr mayonaise
1 tl mosterd
peper en zout naar smaak
200 gram diepvries tuinerwtjes
200 gram vers geraspte cheddar
1 groentebouillonblokje minder zout
1 flinke teen knoflook geperst
1 krop little gem in fijne reepjes
4 lente uitjes in fijne ringen gesneden
2 tl suiker
3 el rode wijn azijn
5 el olijfolie
75 gr mayonaise
1 tl mosterd
peper en zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Pannetje, pan, snijplank, mes , kommetje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492776
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Zie boven Eigen vertaling en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch