Bereidingswijze
-Verhit op middelhoog vuur, in een grote ovenvaste koekenpan, wat olijfolie.
-Kruid de kippendijen met zout en peper en leg ze in de pan. Bak 10-12 minuten of tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan.
-Leg de aardappelstukjes in dezelfde koekenpan, breng op smaak met oregano, tijm, rode pepervlokken en kook tot de aardappelen aan alle kanten goudbruin zijn (ongeveer 10 minuten), af en toe roerend.
-Voeg gesneden knoflook toe en bak een minuut mee.
-Voeg gezouten boter, witte wijn en kippenbouillon toe en blus de pan af. Roer de erwten erdoor. Laat 4-5 minuten sudderen.
-Doe de kip terug in de pan en roer alles door elkaar en zet de pan in een voorverwarmde oven.
Bak 20-25 minuten op 185°C
Serveer met verse peterselie en besprenkel eventueel met citroensap.
-Kruid de kippendijen met zout en peper en leg ze in de pan. Bak 10-12 minuten of tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan.
-Leg de aardappelstukjes in dezelfde koekenpan, breng op smaak met oregano, tijm, rode pepervlokken en kook tot de aardappelen aan alle kanten goudbruin zijn (ongeveer 10 minuten), af en toe roerend.
-Voeg gesneden knoflook toe en bak een minuut mee.
-Voeg gezouten boter, witte wijn en kippenbouillon toe en blus de pan af. Roer de erwten erdoor. Laat 4-5 minuten sudderen.
-Doe de kip terug in de pan en roer alles door elkaar en zet de pan in een voorverwarmde oven.
Bak 20-25 minuten op 185°C
Serveer met verse peterselie en besprenkel eventueel met citroensap.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Kip Vesuvio Recept is een heerlijk diner in restaurantstijl voor het hele gezin! Een eenpans kiprecept dat overheerlijk is
Ingrediënten
olijfolie
4 kippendijen met vel en bot (ongeveer 750 g )
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1/2 kg aardappel in stukjes gesneden
4-5 teentjes knoflook in dunne plakjes
12 cl droge witte wijn
12 cl kippenbouillon
2 el gezouten boter
½ el gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel rode gemalen rode pepervlokken-optioneel
150 g verse of ontdooide bevroren erwten
Voor serveren:
verse peterselie-gehakt
vers citroensap
4 kippendijen met vel en bot (ongeveer 750 g )
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1/2 kg aardappel in stukjes gesneden
4-5 teentjes knoflook in dunne plakjes
12 cl droge witte wijn
12 cl kippenbouillon
2 el gezouten boter
½ el gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel rode gemalen rode pepervlokken-optioneel
150 g verse of ontdooide bevroren erwten
Voor serveren:
verse peterselie-gehakt
vers citroensap
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492774
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht