Gemarineerde ribbetjes met marinade van provençaalse kruiden

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/12/2022 - 08:27
Bereidingswijze
-Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat een halfuurtje trekken zodat de smaken en geuren goed vrijkomen.
-Haal de ribbetjes uit de koelkast en laat ze minstens 1 u marineren alvorens ze te bakken.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Haal de ribbetjes uit de marinade en kruid met peper en grof zeezout.
-Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en laat die goed heet worden. Bak de ribbetjes langs beide kanten.
-Neem een ovenschaal of braadslede, schik er de ribbetjes in en laat ze voor ± 40 min. garen.
-Haal de ribbetjes uit de oven en dien meteen op.
Afbeelding
Gemarineerde ribbetjes met marinade van provençaalse kruiden
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
We marineren de ribben een dag van te voor; de dag zelf bakken 
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie extra zuiver
1 kg vleesribben
grof zeezout
peper
enkele takjes krulpeterselie (voor de marinade)
enkele takjes verse rozemarijn (voor de marinade)
1 dl olijfolie (voor de marinade)
enkele takjes verse tijm (voor de marinade)
2 knoflookteentjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492772
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester