Bereidingswijze
-Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat een halfuurtje trekken zodat de smaken en geuren goed vrijkomen.
-Haal de ribbetjes uit de koelkast en laat ze minstens 1 u marineren alvorens ze te bakken.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Haal de ribbetjes uit de marinade en kruid met peper en grof zeezout.
-Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en laat die goed heet worden. Bak de ribbetjes langs beide kanten.
-Neem een ovenschaal of braadslede, schik er de ribbetjes in en laat ze voor ± 40 min. garen.
- Haal de ribbetjes uit de oven en dien meteen op.
-Haal de ribbetjes uit de koelkast en laat ze minstens 1 u marineren alvorens ze te bakken.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Haal de ribbetjes uit de marinade en kruid met peper en grof zeezout.
-Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en laat die goed heet worden. Bak de ribbetjes langs beide kanten.
-Neem een ovenschaal of braadslede, schik er de ribbetjes in en laat ze voor ± 40 min. garen.
- Haal de ribbetjes uit de oven en dien meteen op.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige ribbetjes uit de oven , die we een dag op voorhand reeds marineren !
Ingrediënten
1 kg vleesribben
1 eetlepel olijfolie extra vierge
peper
grof zeezout
1/2 Spaanse rode peper (voor de marinade)
3 eetlepels lichte sojasaus
2 knoflookteentjes
3 eetlepels gembersiroop (voor de marinade)
enkele blaadjes bladpeterselie
1 eetlepel olijfolie extra vierge
peper
grof zeezout
1/2 Spaanse rode peper (voor de marinade)
3 eetlepels lichte sojasaus
2 knoflookteentjes
3 eetlepels gembersiroop (voor de marinade)
enkele blaadjes bladpeterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492770
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht