Gemarineerde ribbetjes met marinade van sinaasappel-whisky

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/12/2022 - 08:14
Bereidingswijze
1 à 12 u marineertijd + 40 min. gaartijd

-Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat een halfuurtje trekken zodat de smaken en geuren goed vrijkomen.
-Haal de ribbetjes uit de koelkast en laat ze minstens 1 u marineren alvorens ze te bakken.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Haal de ribbetjes uit de marinade en kruid met peper en grof zeezout.
-Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en laat die goed heet worden. Bak de ribbetjes langs beide kanten.
-Neem een ovenschaal of braadslede, schik er de ribbetjes in en laat ze voor ± 40 min. garen.
-Haal de ribbetjes uit de oven en dien meteen op.


Afbeelding
Gemarineerde ribbetjes met marinade van sinaasappel-whisky
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eerst marineren ( maak de marinade een dagje van tevoren. Zo kan het vlees zeker de heerlijke smaken van de marinade opnemen) ; en dan bakken in de oven  ...super lekker ! 
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie extra vierge
1 kg vleesribben
grof zeezout
peper
1 knoflookteentje
2 eetlepels 'Seville Orange Marmelade' Mackays (voor de marinade)
enkele takjes citroentijm (voor de marinade)
3 eetlepels whisky (voor de marinade)
1 sinaasappel (sap)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492769
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester