Panna cotta met witte chocolade en kruidnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/11/2022 - 14:46
Bereidingswijze
Verwarm de slagroom met de suiker, het vanillemerg plus het stokje en de witte chocolade in een pan op middelhoog vuur.
Roer tot de suiker volledig is opgelost.
Laat het roommengsel heet worden, maar niet koken.
Dit duurt ca. 5 min.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water.
Zet het vuur uit en verwijder het vanillestokje.
Knijp de gelatine uit en roer door de warme room.
Controleer of alle gelatine is opgelost.
Roer de melk erdoor.
Giet het mengsel in de kopjes of glaasjes.
Het is handig om hiervoor een schenkkan te gebruiken.
Laat de panna cotta's afkoelen, dek af met plastic folie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi voor het serveren met de kruidnotenkruimels.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Panna cotta is een heerlijk wit canvas, waarmee je alle kanten op kunt. Een winterse kant dit keer: met witte chocolade en kruim van kruidnoten.
Ingrediƫnten
300 ml. slagroom / 50 gr. suiker / 1 vanillestokje in de lengte gehalveerd, merg eruit geschraapt / 100 gr. witte chocolade, grofgehakt / 3 blaadjes gelatine / 300 ml. volle melk, koud / 100 gr. kruidnoten, verkruimeld
Hulpmiddelen & keukengerei
4 kopjes of glaasjes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492767
Homepage ID
2804699
Teller
0
Bron
Libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
kokenmetjanny