Bereidingswijze
Klop met een handmixer de dooiers met de bruine suiker tot een dikke, schuimige massa.
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm, doe de koffie erbij en voeg alles al kloppend bij de schuimige dooiers.
Giet dit mengsel weer terug in de pan en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat.
Zo dik als vla.
Haal van het vuur en laat deze custardvla afkoelen tot lauw.
Roer dan de whisky erdoor en laat helemaal koud worden.
Vel voorkomen? leg een velletje plasticfolie of op maat geknipt bakpapier op de custard.
Bekleed de springvorm strak met plastic folie.
Giet de afgekoelde custard erin, roer 100 gr. van de kruidnoten erdoor en laat 4 uur opstijven in de vriezer.
Verwarm de chocolade in een kom boven een pannetje zacht kokend water dat de kom niet raakt (au-bain-marie) tot de chocolade voor de helft is gesmolten.
Draai dan het vuur uit en blijf af en toe roeren tot de chocolade vloeibaar is.
Haal de kom uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de springvorm uit de vriezer, verwijder vorm en folie en zet de ijstaart op een bord.
Schep een deel van de afgekoelde chocolade over de taart en laat het er een beetje afdruipen in dunne straaltjes.
Bestrooi met de chocoladekruidnoten en de resterende kruidnoten.
Druppel er nog wat chocola op zodat alles een beetje vastplakt.
Zet terug in de vriezer om de chocola nog wat te laten opstijven of bestrooi met cacao en serveer direct.
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm, doe de koffie erbij en voeg alles al kloppend bij de schuimige dooiers.
Giet dit mengsel weer terug in de pan en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat.
Zo dik als vla.
Haal van het vuur en laat deze custardvla afkoelen tot lauw.
Roer dan de whisky erdoor en laat helemaal koud worden.
Vel voorkomen? leg een velletje plasticfolie of op maat geknipt bakpapier op de custard.
Bekleed de springvorm strak met plastic folie.
Giet de afgekoelde custard erin, roer 100 gr. van de kruidnoten erdoor en laat 4 uur opstijven in de vriezer.
Verwarm de chocolade in een kom boven een pannetje zacht kokend water dat de kom niet raakt (au-bain-marie) tot de chocolade voor de helft is gesmolten.
Draai dan het vuur uit en blijf af en toe roeren tot de chocolade vloeibaar is.
Haal de kom uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de springvorm uit de vriezer, verwijder vorm en folie en zet de ijstaart op een bord.
Schep een deel van de afgekoelde chocolade over de taart en laat het er een beetje afdruipen in dunne straaltjes.
Bestrooi met de chocoladekruidnoten en de resterende kruidnoten.
Druppel er nog wat chocola op zodat alles een beetje vastplakt.
Zet terug in de vriezer om de chocola nog wat te laten opstijven of bestrooi met cacao en serveer direct.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Alle smaken van een Irish Coffee, gegoten in een dessert waar je niet anders dan gelukkig van kunt worden.
Ingrediƫnten
6 eidooiers / 200 gr. bruine basterdsuiker / 500 ml. melk / 175 ml. sterke koffie / 50 ml. Ierse whisky / 150 gr. kruidnoten / 100 gr. pure chocolade in stukjes / 200 gr. chocoladekruidnoten in 3 kleuren / 50 gr. kruidnoten / 1 eetl. cacao
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm 20 cm.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492766
Homepage ID
2804699
Teller
0
Bron
Libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch