Opgerolde Courgette Enchilada

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/11/2022 - 07:57
Bereidingswijze
-Meng de kip, bonen, maïs en de helft van de enchiladasaus.
-Verspreid wat enchiladasaus over de bodem van een grote ovenschaal/schaal.
-Leg 2-3 plakjes courgette op een werkoppervlak (voldoende plakjes om een rol van circa 6 cm breed te vormen), overlappend een beetje, en leg 2-3 eetlepels van de kipvulling erop, voordat je het oprolt en in de pan plaatst . Herhaal dit totdat alle vulling en courgette is gebruikt, ongeveer 24 rollen.
-Besprenkel de resterende enchiladasaus van de bovenkant van de rolletjes, gevolgd door de kaas.
-Bak in een voorverwarmde oven van 190C tot de kaas is gesmolten en de zijkanten borrelen, ongeveer 20-25 minuten.

-garneer met koriander
Tip: Gebruik een mandoline om de courgette in dunne plakjes te snijden.
Optie: Ik gebruik graag een mix van cheddar kaas en monterey jack kaas.
Afbeelding
Opgerolde Courgette Enchilada
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tex Mex gerecht uit Amerika !  Lekkere kip enchilada's gemaakt met courgette wrappers in plaats van tortilla's.....bangelijk lekker !
Ingrediënten
400 g gekookte kip, versnipperd of gesneden/in blokjes gesneden
200 g zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
200 g maïs (vers of bevroren)
1/2 L enchiladasaus
1 kg courgette ( 2-4 middelgroot), in de lengte in dunne plakjes gesneden *
200 g cheddar kaas, versnipperd
2 eetlepels koriander, gehakt (optioneel)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492762
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester