Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de kip toe (gekruid met zout en peper) en bak ze ongeveer 3-5 minuten per kant, voordat je het opzij zet.
-Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn en alles lichtbruin is, ongeveer 3-5 minuten.
-Strooi de tijm en bloem erdoor en bak een minuutje mee.
-Voeg de bouillon toe en blus de pan af door met een lepel de bruine stukjes van de bodem van de pan te schrapen terwijl de bouillon sist wanneer deze wordt toegevoegd.
-Meng de asiago door de saus en breng op smaak met peper en zout.
-Voeg de kip toe, dek af (met een deksel of folie) en rooster 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C OF draai het vuur laag tot middelhoog en laat 15 minuten op het fornuis sudderen.
-Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn en alles lichtbruin is, ongeveer 3-5 minuten.
-Strooi de tijm en bloem erdoor en bak een minuutje mee.
-Voeg de bouillon toe en blus de pan af door met een lepel de bruine stukjes van de bodem van de pan te schrapen terwijl de bouillon sist wanneer deze wordt toegevoegd.
-Meng de asiago door de saus en breng op smaak met peper en zout.
-Voeg de kip toe, dek af (met een deksel of folie) en rooster 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C OF draai het vuur laag tot middelhoog en laat 15 minuten op het fornuis sudderen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een rustieke eenpansgebraden kip met hele teentjes knoflook is een super lekkere asiago jus!
Ingrediënten
1 eetlepel olie
circa 750 g kippendijen (4-6 dijen)
zout en peper naar smaak
1 ui, gesnipperd
20 teentjes knoflook, gepeld
2 theelepels verse tijm, gehakt (of 1 theelepel droge tijm)
30 cl kippenbouillon
100 g asiago-kaas (of Parmezaanse kaas), geraspt
zout en peper naar smaak
circa 750 g kippendijen (4-6 dijen)
zout en peper naar smaak
1 ui, gesnipperd
20 teentjes knoflook, gepeld
2 theelepels verse tijm, gehakt (of 1 theelepel droge tijm)
30 cl kippenbouillon
100 g asiago-kaas (of Parmezaanse kaas), geraspt
zout en peper naar smaak
Leuke tips
Asiago is een Italiaanse kaassoort, geproduceerd met koemelk, afkomstig uit het gebied rond de gelijknamige gemeente in de provincie Vicenza.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492760
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht