Bereidingswijze
-Bak de steaks in de pan en houd ze warm.
-Voeg de whisky toe aan de pan en steek hem voorzichtig aan.
-Voeg de room, bouillon en champignons toe en breng aan de kook.
-Laat zachtjes sudderen tot de saus voor de helft is ingekookt, af en toe roeren.
-Voeg de whisky toe aan de pan en steek hem voorzichtig aan.
-Voeg de room, bouillon en champignons toe en breng aan de kook.
-Laat zachtjes sudderen tot de saus voor de helft is ingekookt, af en toe roeren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het restaurant "Witchery" in Edinburgh is gevestigd in een gebouw waar de "Old Hell Fire Club" hun vergaderingen hield. Het restaurant serveert Steak Balmoral, gemaakt met een whiskysaus.
Ingrediƫnten
4 Angus-steaks. ( Als je maar voor twee kookt, halveer dan de onderstaande hoeveelheden voor de saus.)
4 eetlepels Schotse whisky
25 cl dubbele room
15 cl runderbouillon
120 g gesneden champignons
1 theelepel grofkorrelige mosterd
Zout en peper naar smaak
30 g boter
4 eetlepels Schotse whisky
25 cl dubbele room
15 cl runderbouillon
120 g gesneden champignons
1 theelepel grofkorrelige mosterd
Zout en peper naar smaak
30 g boter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492758
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Glasgow guide
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht