Bereidingswijze
-Bak de steaks naar wens (rare, medium, well done, cremated etc) en houd ze warm.
-Schenk de whisky in een pan en flambeer (pas op bij het aansteken van de whisky).
-Voeg room en geraspte kaas toe en breng langzaam aan de kook.
-Blijf zachtjes sudderen, af en toe roeren, tot de saus voor de helft is ingekookt.
-Kruid met peper en zout en roer de boter erdoor voor extra smaak.
-Schenk de saus over de steaks en serveer met een selectie verse groenten.
-Schenk de whisky in een pan en flambeer (pas op bij het aansteken van de whisky).
-Voeg room en geraspte kaas toe en breng langzaam aan de kook.
-Blijf zachtjes sudderen, af en toe roeren, tot de saus voor de helft is ingekookt.
-Kruid met peper en zout en roer de boter erdoor voor extra smaak.
-Schenk de saus over de steaks en serveer met een selectie verse groenten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
"Auld Reekie" was de naam die aan Edinburgh werd gegeven in de tijd dat de stad vaak vol rook en mist was van alle open kolenvuren. Dit recept heeft een extra kick door de toevoeging van wat whisky en rookkaas. Houd er rekening mee dat bij het toevoegen van whisky aan recepten het het beste is om gemengde varianten te gebruiken - bewaar de single malts om alleen te drinken, voor of na de maaltijd (of beide!).
Ingrediënten
4 filets Angus steak van elk 250 g .
4 eetlepels Schotse whisky
350 g dubbele room
125 g geraspte gerookte kaas
25 g boter
Zout en peper naar smaak
4 eetlepels Schotse whisky
350 g dubbele room
125 g geraspte gerookte kaas
25 g boter
Zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492757
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Glasgow guide
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht