Bereidingswijze
-Snijd eventueel vet af en klop het vlees met een vleeshamer tot ' schnitzels-dikte ' en rol ze vervolgens door gekruide bloem.
-Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan beide kanten goed bruin als deze schuimt. Voeg de citroenschil en de foelie toe en giet de wijn en de bouillon over de schnitzels en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen of tot het vlees zacht is
-Leg het kalfsvlees op een voorverwarmde schaal.
-Klop het eigeel met de room los en roer door het pansap. Verwarm opnieuw, goed roerend - maar kook niet opnieuw. Giet over het kalfsvlees en serveer.
-Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan beide kanten goed bruin als deze schuimt. Voeg de citroenschil en de foelie toe en giet de wijn en de bouillon over de schnitzels en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen of tot het vlees zacht is
-Leg het kalfsvlees op een voorverwarmde schaal.
-Klop het eigeel met de room los en roer door het pansap. Verwarm opnieuw, goed roerend - maar kook niet opnieuw. Giet over het kalfsvlees en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het woord collop komt van het Franse "escalope" en is een gerecht dat al heel lang in Schotland wordt gemaakt - dit recept is gebaseerd op een recept dat in de 18e eeuw werd gepubliceerd. Â Super lekker !!!!
Ingrediënten
4 sneetjes kalfsvlees
90 g boter
1/2 citroenschil, fijn geraspt
3 eetlepels droge witte wijn
3 eetlepels kippen- of kalfsbouillon
2 eetlepels room
1 eigeel
Snufje gemalen foelie
Zout en peper naar smaak
Een beetje gekruide bloem
90 g boter
1/2 citroenschil, fijn geraspt
3 eetlepels droge witte wijn
3 eetlepels kippen- of kalfsbouillon
2 eetlepels room
1 eigeel
Snufje gemalen foelie
Zout en peper naar smaak
Een beetje gekruide bloem
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492756
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Glasgow Guide
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht