Bereidingswijze
Smelt het klontje roomboter in een hapjespan en fruit de sjalot met de knoflook enkele minuten. Voeg vervolgens de gamba's toe en laat even meebakken. Vervolgens de oregano, tijm ,citroenrasp en het sap toevoegen. Breng op smaak met peper uit de molen en een snufje zout. Laat alles garen, totdat de garnalen roze zijn. Kook ondertussen de linguine in water met het halve bouillonblokje gaar. Giet af en laat uitlekken.
Klop 1 tl maizena door de room en voeg deze toe. Laat even pruttelen , indikken en klaar !
Serveer de gamba's in de citroen roomsaus op de linguine en bestrooi met wat van de gesnipperde bladpeterselie.
Klop 1 tl maizena door de room en voeg deze toe. Laat even pruttelen , indikken en klaar !
Serveer de gamba's in de citroen roomsaus op de linguine en bestrooi met wat van de gesnipperde bladpeterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijke en snelle pasta van gamba's in citroen roomsaus. Uitstekend voor een zomerse avond. Lekker fris en snel bereid met gangbare en eenvoudige ingrediënten.
Ingrediënten
250 gram gamba's
1 citroen
rasp van de citroen
sap van de citroen
125 ml room om te koken
4 takjes verse oregano gesnipperd
4 takjes tijm gerist
120 gram linguine
1/2 bouillonblokje kip met minder zout
1 sjalot gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
klontje roomboter zonder zout
1 tl maizena
om te garneren wat gesnipperde bladpeterselie
1 citroen
rasp van de citroen
sap van de citroen
125 ml room om te koken
4 takjes verse oregano gesnipperd
4 takjes tijm gerist
120 gram linguine
1/2 bouillonblokje kip met minder zout
1 sjalot gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
klontje roomboter zonder zout
1 tl maizena
om te garneren wat gesnipperde bladpeterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, hapjespan, snijplank, mes
Leuke tips
Lekker met een groene salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492754
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht