Bereidingswijze
-Verhit in een grote soeppan olijfolie op middelhoog vuur. Voeg in blokjes gesneden ui, wortel en bleekselderij toe en bak ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg courgette, rode paprika toe en bak 2 minuten, voeg dan knoflook toe en kook 1 minuut langer.
-Voeg groentebouillon, geplette tomaten, rozemarijn, tijm toe, breng op smaak met zout en peper. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de soep zachtjes koken, afgedekt gedurende 20 minuten.
-Voeg droge quinoa en sperziebonen toe, dek af en kook 10 - 15 minuten langer.
-Voeg cannellinibonen, kikkererwten, boerenkool, peterselie en citroensap toe en kook, onbedekt, tot de boerenkool geslonken is, ongeveer 5 minuten.
Serveer warm, eventueel gegarneerd met Parmezaanse kaas.
-Voeg groentebouillon, geplette tomaten, rozemarijn, tijm toe, breng op smaak met zout en peper. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de soep zachtjes koken, afgedekt gedurende 20 minuten.
-Voeg droge quinoa en sperziebonen toe, dek af en kook 10 - 15 minuten langer.
-Voeg cannellinibonen, kikkererwten, boerenkool, peterselie en citroensap toe en kook, onbedekt, tot de boerenkool geslonken is, ongeveer 5 minuten.
Serveer warm, eventueel gegarneerd met Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze maaltijdsoep zit boordevol voedzame ingrediënten !
Ingrediënten
1 grote ui, in blokjes gesneden
3 middelgrote wortelen, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
2 el olijfolie
2 kleine courgettes in blokjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 L groentebouillon
1 blik geplette tomaten
3 1/2 eetlepel gehakte verse peterselie
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde tijm
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
150 g droge quinoa
400 g sperziebonen, in stukjes gesneden
1 blik cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
400 g gehakte verse boerenkool, dikke ribben verwijderd voor het hakken
1 el citroensap
Geraspte Parmezaanse kaas, voor garnering
3 middelgrote wortelen, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
2 el olijfolie
2 kleine courgettes in blokjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 L groentebouillon
1 blik geplette tomaten
3 1/2 eetlepel gehakte verse peterselie
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde tijm
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
150 g droge quinoa
400 g sperziebonen, in stukjes gesneden
1 blik cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
400 g gehakte verse boerenkool, dikke ribben verwijderd voor het hakken
1 el citroensap
Geraspte Parmezaanse kaas, voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492752
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch