Bereidingswijze
-Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Eenmaal heet, verkruimel het rundvlees in de pan, breng op smaak met zout en peper en kook, af en toe roerend, tot het bruin is. Giet het vet van het rundvlees af en zet het vlees apart.
-Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in de pan, voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze zacht begint te worden, ongeveer 3 minuten. Voeg knoflook toe en bak 30 seconden langer.
-Voeg kippenbouillon, tomatenblokjes, geplette tomaten, tomatenpuree, basilicum, oregano, rozemarijn, tijm, bruin gehakt toe en breng op smaak met peper en zout.
-Breng aan de kook, zet het vuur dan laag tot middelhoog, dek af en laat 20 minuten sudderen.
-Bereid ondertussen lasagne noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Roer in een mengkom met een vork de mozzarella, parmezaanse kaas en ricotta door elkaar.
-Roer de gekookte pasta samen met de peterselie door de soep en verdun de soep desgewenst met een beetje meer bouillon
-Schep de soep in kommen, schep er een grote schep van het kaasmengsel op en bestrooi met gehakte peterselie (de kaas smelt goed als hij door de soep wordt geroerd).
-Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in de pan, voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze zacht begint te worden, ongeveer 3 minuten. Voeg knoflook toe en bak 30 seconden langer.
-Voeg kippenbouillon, tomatenblokjes, geplette tomaten, tomatenpuree, basilicum, oregano, rozemarijn, tijm, bruin gehakt toe en breng op smaak met peper en zout.
-Breng aan de kook, zet het vuur dan laag tot middelhoog, dek af en laat 20 minuten sudderen.
-Bereid ondertussen lasagne noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Roer in een mengkom met een vork de mozzarella, parmezaanse kaas en ricotta door elkaar.
-Roer de gekookte pasta samen met de peterselie door de soep en verdun de soep desgewenst met een beetje meer bouillon
-Schep de soep in kommen, schep er een grote schep van het kaasmengsel op en bestrooi met gehakte peterselie (de kaas smelt goed als hij door de soep wordt geroerd).
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pittige lasagnesoep heeft alle smaken van een heerlijke hartige lasagne in een weldadige soepvorm! Het zit boordevol rundvlees, tomaten en Italiaanse kruiden en de melige kaas doen we er gewoon over.
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1/2 kg mager rundergehakt
1 grote ui, in blokjes gesneden
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 L kippenbouillon
1 blik tomaten blokjes
1 blik geplette tomaten
2 1/2 eetlepels tomatenpuree
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde oregano
1/2 tl gedroogde rozemarijn
1/2 tl gedroogde tijm
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
8 lasagne-noedels, in hapklare stukjes gebroken
140 g geraspte mozzarella-kaas
50 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
200 g ricotta kaas
2 eetlepels gehakte verse peterselie, plus meer voor garnering
1/2 kg mager rundergehakt
1 grote ui, in blokjes gesneden
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 L kippenbouillon
1 blik tomaten blokjes
1 blik geplette tomaten
2 1/2 eetlepels tomatenpuree
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde oregano
1/2 tl gedroogde rozemarijn
1/2 tl gedroogde tijm
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
8 lasagne-noedels, in hapklare stukjes gebroken
140 g geraspte mozzarella-kaas
50 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
200 g ricotta kaas
2 eetlepels gehakte verse peterselie, plus meer voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492751
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht