Bereidingswijze
-Snijd het vlees in blokjes . Droog de stukken met keukenpapier. Kruid het rundvlees met adobokruiden en zout en peper.
-verhit de plantaardige olie in een grote pan of Nederlandse oven tot middelhoog vuur. Voeg het rundvlees, de ui, de paprika en de sofrito toe. Bak 5 minuten om het vlees bruin te maken.
Voeg de knoflook toe en kook nog een minuut, totdat je de prachtige knoflook in bloei kunt ruiken.
Roer de oregano, 1 theelepel zout, ½ theelepel peper, tomatensaus, water, achiote-olie, olijven, kappertjes en laurierblaadjes erdoor.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. Proef en pas aan voor peper en zout.
Voeg de aardappelen en wortelen toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Dek af en laat nog 30 minuten sudderen, of tot het vlees zacht uit elkaar valt. De vloeistof moet verminderen en concentreren.
-verhit de plantaardige olie in een grote pan of Nederlandse oven tot middelhoog vuur. Voeg het rundvlees, de ui, de paprika en de sofrito toe. Bak 5 minuten om het vlees bruin te maken.
Voeg de knoflook toe en kook nog een minuut, totdat je de prachtige knoflook in bloei kunt ruiken.
Roer de oregano, 1 theelepel zout, ½ theelepel peper, tomatensaus, water, achiote-olie, olijven, kappertjes en laurierblaadjes erdoor.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. Proef en pas aan voor peper en zout.
Voeg de aardappelen en wortelen toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Dek af en laat nog 30 minuten sudderen, of tot het vlees zacht uit elkaar valt. De vloeistof moet verminderen en concentreren.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit makkelijke 'carne guisada-recept' is de ultieme Latijnse runderstoofpot met stukjes mals rundvlees, laag en langzaam gestoofd met Puerto Ricaanse smaken. Lekker hartig gerecht !
Ingrediënten
1 kg gebraden rundvlees, gebruik runderlapjes biefstuk
*1 theelepel adobo-kruiden of meer naar smaak
3 eetlepels plantaardige olie
1 kleine ui gesnipperd
1 groene paprika gehakt (of gebruik hetere pepers, indien gewenst)
*7 cl sofrito saus (kant en klaar te koop)
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel gedroogde oregano
50 cl tomatensaus
24 cl water
1 eetlepel achiote olie
70 g olijven
1 eetlepel kappertjes
2 laurierblaadjes
1/2 kg aardappelen in hapklare stukjes gesneden
1 grote wortel geschild en in hapklare stukjes gesneden
Zout en zwarte peper naar smaak
*1 theelepel adobo-kruiden of meer naar smaak
3 eetlepels plantaardige olie
1 kleine ui gesnipperd
1 groene paprika gehakt (of gebruik hetere pepers, indien gewenst)
*7 cl sofrito saus (kant en klaar te koop)
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel gedroogde oregano
50 cl tomatensaus
24 cl water
1 eetlepel achiote olie
70 g olijven
1 eetlepel kappertjes
2 laurierblaadjes
1/2 kg aardappelen in hapklare stukjes gesneden
1 grote wortel geschild en in hapklare stukjes gesneden
Zout en zwarte peper naar smaak
Leuke tips
* sofrito = basissaus uit de mediterrane en de Latijns-Amerikaanse keuken
* adobe kruiden kan je ook zelf maken door een mix te maken van Paprika poeder -Komijn-uipoeder-oregano-Koriander- Mosterdpoeder - Chipotle poeder en peterseliepoeder
* adobe kruiden kan je ook zelf maken door een mix te maken van Paprika poeder -Komijn-uipoeder-oregano-Koriander- Mosterdpoeder - Chipotle poeder en peterseliepoeder
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492747
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chili pepper madness
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht